Κ. Μητσοτάκης: Θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες

Στην έναρξη των εργασιών της συνόδου των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τη Γραμματεία Οργανωτικού και τον Στέλιο Κονταδάκη αναφέροντας ότι ποτέ δεν ξεχνά ότι και ο πατέρας του και ο θείος του υπήρξαν φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη δεκαετία του ‘50.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι με αυτή την πρώτη συνάντηση των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ

κρατούν ζωντανή τη σχέση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά με την κομματική βάση.

«Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην οργανωτική και επικοινωνιακή ετοιμότητα του κόμματος. Αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή που μάς εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός ότι δεν θα παραμελήσουμε την κομματική μας λειτουργία λόγω των κυβερνητικών μας καθηκόντων. Ξέρετε, είναι πάντα μεγάλη πρόκληση πώς ένα κόμμα διαχειρίζεται την εξουσία από πλευράς κομματικής οργάνωσης. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά αυτά τα τρία χρόνια και το κόμμα σήμερα είναι πιο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο έτοιμο από ό,τι ήταν το 2019 και αυτό μου δίνει και εμένα μεγάλη ασφάλεια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, και μιλώντας για το κυβερνητικό έργο είπε ότι αποτυπώνεται περιεκτικά και στο φυλλάδιο με τίτλο «Το είπαμε, το κάναμε».

«Αξίζει πάντα τον κόπο να διατρέχουμε αυτό το εύρος, το πλάτος και το βάθος του κυβερνητικού έργου, διότι αυτά τα οποία έχουμε πετύχει αυτούς τους 40 μήνες είναι πράγματι σπουδαία και είναι πολλά», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η ΝΔ έκανε πράξη ουσιαστικά όλο το προεκλογικό της πρόγραμμα.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, τους μειώσαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις και θα ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στις εξαγωγές και στην καινοτομία, το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι το κύρος της χώρας θα ενισχυθεί και η χώρα θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ασφαλής. Και το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί για μία Παιδεία νέα, σύγχρονη, η οποία θα στηρίζεται σε πιο ισχυρά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη να μπορούν να διδάσκουν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτονομία από το Υπουργείο Παιδείας. Είχαμε δεσμευτεί για ασφαλή πανεπιστήμια, το πετύχαμε. Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες, εδώ, πολύ κοντά, σε ένα σχολείο στη Νέα Ιωνία και συνομίλησα με τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς μας, 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια», συνέχισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως όλα αυτά έγιναν ενώ η κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολλές κρίσεις. Επ’αυτού αναφέρθηκε στη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, στην πανδημία και τώρα στον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, με πρωτοφανείς επιπτώσεις ως προς την έκρηξη του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα