Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο διαρκούς αλλαγής»

12:46 7/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Κεντρικός πυλώνας της κυβερνητικής στρατηγικής είναι να γίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια πιο ανοιχτά στον κόσμο και να ενισχυθούν οι διεθνείς συνεργασίες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εναρκτήρια εκδήλωση της συνόδου «Pharos Summit 2022» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των

ελληνικών ΑΕΙ και 30 μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πολλές από αυτές τις συνεργασίες έχουν ήδη συμφωνηθεί και πολύ περισσότερες θα συνομολογηθούν στο μέλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι “υπάρχει πραγματική δυνατότητα να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για αμερικανικά πανεπιστήμια που επιθυμούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε άλλα μέρη του κόσμου και τόνισε ότι η Ελλάδα του 2022 δεν μοιάζει καθόλου με την Ελλάδα του 2012 ή του 2015, λέγοντας ότι σήμερα η χώρα μας είναι ένα “εργαστήριο διαρκούς αλλαγής”.

“Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα μέρος για να έρθετε και να μελετήσετε αρχαιολογία, κλασικές σπουδές, ιστορία. Είναι επίσης ένα εργαστήριο διαρκούς αλλαγής. Είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη γεωπολιτική θέση, μια χώρα όπου, εκτός από κλασικές σπουδές, μπορείς να εστιάσεις την έρευνά σου σε θέματα όπως η μετανάστευση, τα θέματα ασφαλείας, το κλίμα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα