Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος

08:02 25/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η χώρα τα τελευταία 15 χρόνια έχει περάσει μέσα από συμπληγάδες καταφέρνοντας τελικά να επιβιώσει πληρώνοντας βέβαια ένα βαρύ αντίτιμο που δεν χρειάζεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να αναλύσουμε, ειδικά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δεύτερη εκλογική διαδικασία των φετινών εκλογών.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλείσουμε ή να κλείνουμε (καλύτερα) τα μάτια σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και κυρίως να μην θυμόμαστε όσα συνέβησαν αυτά τα 15 χρόνια που μνημονεύσαμε στην αρχή αυτού του κειμένου.

Από το «λεφτά υπάρχουν» φτάσαμε στο «θα σκίσουμε το μνημόνιο

με ένα άρθρο και ένα νόμο» που τελικά έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο που εφάρμοσε με απόλυτη πίστη και σεβασμό το κόμμα του κυρίου Τσίπρα που σήμερα, τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη του (τα ίδια που «γνωρίσαμε» πριν από 15 χρόνια) μας κουνάνε πάλι το δάχτυλο. Το μόνο που δεν έχουν πει ακόμη, ξεκινώντας (δυστυχώς) από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα, που μάλλον ξεχνάει – ή θέλει να ξεχάσουμε εμείς – είναι ότι ήταν για πέντε ολόκληρα χρόνια πρωθυπουργός των Ελλήνων, είναι ότι όσοι δεν ψήφισαν το κόμμα του είναι ανόητοι. Βέβαια κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν σχεδόν ομολογήσει.

Η εστίαση στον κύριο Τσίπρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που ηγείται δηλαδή, συνεχίζει να κοιτά με «μανία» στο παρελθόν αδιαφορώντας για το μέλλον και όσα οι πολίτες (η πλειοψηφία των πολιτών) θέλουν.

Ότι έγινε, έγινε, αυτό – λίγο πολύ – λένε οι πολίτες, που με τη σειρά τους κάνουν την αυτοκριτική τους, αναγνωρίζοντας τις λάθος επιλογές του παρελθόντος. Και με βάση αυτή την παραδοχή κοιτούν μπροστά ψηφίζοντας για το μέλλον, για τις επόμενες γενιές, εμπιστευόμενοι απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πρόσωπο. Οι πολίτες της χώρας για πρώτη φορά ψηφίζουν για το μέλλον και όχι τόσο για το παρόν δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ευρεία ακόμη και από αυτούς που δεν θα τον ψηφίσουν. Είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που κοιτά στο μέλλον και ο οποίος θέλει να αλλάξει, όχι μόνο το κόμμα του, αλλά συνολικά την χώρα. 

Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος και να πάψει να συνομιλεί με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος. Ήρθε η ώρα όλοι να κοιτάξουμε μπροστά και να καταλάβουμε ποιοι μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και ποιοι θέλουν να μας κρατήσουν «πίσω».

Keywords
Αναζητήσεις
irthe-i-ora-i-ellada-na-ginei-ena-sygchrono-kratos.htm
Τυχαία Θέματα