ΙΕΛΚΑ: Ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ οι επενδύσεις των σούπερ μάρκετ την τελευταία 5ετία

12:22 15/4/2019 - Πηγή: Emea.gr

Κόντρα στο ρεύμα της αποεπένδυσης που καταγράφεται στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια κινούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι επενδύσεις των οποίων ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και την επεξεργασία των στοιχείων των ισολογισμών των αλυσίδων σούπερ μάρκετ (Πηγή: επεξεργασία στοιχείων ετήσιας έκδοσης του Πανοράματος των Ελληνικών Σουπερμάρκετ 2013-2018), αλλά και τις εκτιμήσεις ειδικών για εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδύσεις αυτές αφορούν κυρίως τις παρακάτω αναπτυξιακές δράσεις: - Ανάπτυξη δικτύου με καταστήματα νέας γενιάς- Εκσυγχρονισμός αποθηκών, δικτύου διανομών, στόλου οχημάτων και λοιπών υποδομών- Ψηφιακές τεχνολογίες και ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας/πωλήσεων- Υλοποίηση υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης- Εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων καταστημάτων για αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών- Ανάπτυξη και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού Ειδικότερα, όπως σημειώνει το ΙΕΛΚΑ, το πάγιο ενεργητικό των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία και παρά τις όποιες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί αυξήθηκε κατά περίπου 18%, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περί το 3%. Το 2017 τα πάγια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ έναντι 3,3 δισ. ευρώ το 2012. Η εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνει.....

The post ΙΕΛΚΑ: Ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ οι επενδύσεις των σούπερ μάρκετ την τελευταία 5ετία appeared first on EMEA.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα