Ιαπωνία: Μυστηριώδης εξαφάνιση ελικοπτέρου- Άφαντοι οι επιβαίνοντες

08:55 7/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Κανένα ίχνος του στρατιωτικού ελικοπτέρου, το στίγμα του οποίου χάθηκε μυστηριωδώς χθες, Πέμπτη 06/04 αλλά και των επιβαινόντων δεν έχει ακόμη βρεθεί. Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε ότι είναι αποφασισμένο να εντοπίσει τόσο το ελικόπτερο, όσο και τους 10 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκαν κοντά σε νησί στο νότιο τμήμα της χώρας.

Δυο χειριστές, δυο μηχανικοί κι έξι μέλη πληρώματος επέβαιναν στο UH-60JA του ιαπωνικού στρατού ξηράς όταν εξαφανίστηκε λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα), κοντά στο νησί Μιγιάκο, στην περιοχή της Οκινάουα.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή εντόπισε διάφορα συντρίμμια

που πιστεύεται πως προέρχονται από το ελικόπτερο, ανάμεσά τους μια πόρτα, τμήμα πτερυγίου και σωστική λέμβο, ακόμα μέσα στον περιτύλιγμά της.

«Διεξαγάγαμε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όλη τη νύχτα, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμη τον στρατηγό (Γιουίτσι) Σακαμότο της 8ης Μεραρχίας του στρατού ξηράς, ούτε τους άλλους εννέα επιβαίνοντες», είπε ο υπουργός Άμυνας Γιασουκάζου Χαμάντα, με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, προσθέτοντας «θα κάνουμε τα πάντα (…) για να βρούμε τους δέκα αγνοούμενους».

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αποστολή αναγνώρισης και οι αρχές δεν έχουν κάνει εκτίμηση για τα αίτια της εξαφάνισής του.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη δημόσια καμία εκτίμηση για τα αίτια της εξαφάνισης του ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια αποστολής αναγνώρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα