Η στάση αναμονής των αγοραστών έφερε διόρθωση στο ΧΑ

20:18 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με τους αγοραστές να αποσύρονται αναμένοντας πληροφορίες και ορατότητα ενόψει αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς πριν από το placement των μετοχών της, η αγορά έχασε τον προσανατολισμό και υποχώρησε οριακά, με καθίζηση του τζίρου κάτω από τα 90 εκατ. ευρώ.

Η απόσυρση των αγοραστών προκάλεσε χλιαρή εικόνα «χυλού» στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης σε όλη την αγορά, ενώ η μικρή διόρθωση των τραπεζικών μετοχών οδήγησε βραχυχρόνιους παίκτες

σε συνέχεια και πιθανή ολοκλήρωση στη μείωση θέσεων.

Οι ξένοι επενδυτές μπορούν σε αυτά τα επίπεδα τιμών να «ψαρεύουν» με την ησυχία τους. Το ΧΑ δεν «παρακολουθεί» καθόλου αυτές τις ημέρες τις διεθνείς αγορές, εκεί που γίνονται τα ρεκόρ στη Wall Street και η διάσπαση των 5.000 μονάδων του S&P 500, συνοδεύτηκε χθες από την ανοδική διάσπαση των 17.000 μονάδων από το Dax.

Μαζί τους κινήθηκαν χθες ανοδικά, όλες οι σημαντικές αγορές στην Ευρώπη, στο Παρίσι, το Μιλάνο και τη Μαδρίτη. Έστω και οριακά έκλεισε ανοδικά και ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο.

Το ΧΑ παραμένει συναισθηματική αγορά, που μυρίζεται εύκολα το έλλειμμα εντολών, ενώ έχει ανάγκη από τίτλους-ηγέτες.

Αλλά οι μετοχές στις τράπεζες και το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») διορθώνουν με σημειωτόν αναζητώντας ισορροπίες και δεν έχουν λόγους να βιαστούν αυτή τη στιγμή κινούμενες κυρίως με εντολές από το εξωτερικό, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα καλό επίπεδο αποτιμήσεων για την ώρα.

Με το τζίρο στα 86,82 εκατ. ευρώ, από τα οποία 6 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε , στις 1.394,08 μονάδες με πτώση 0,49%.

Μετά τις 13.30 η αγορά φάνηκε ότι δεν έχει εντολές αγορών και οι τιμές πλαγιολίσθησαν . Οι αγοραστές έκαναν επιλεκτικές κινήσεις. Το ΔΑΑ είχε υπόλοιπο ρευστοποιήσεων και η μετοχή έκλεισε στα 8,86 ευρώ με απώλειες 3,38%, με το τζίρο της να προσεγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ. Τα πακέτα στη μετοχή δεν έφθαναν τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Μικρή διόρθωση σημείωσαν και οι μετοχές στις 4 τράπεζες, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τη Mytilineos. Αντίθετα πάλεψε ο ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ, η Coca Cola, η ΕΥΔΑΠ και ο Σαράντης, ενώ κρατήθηκε αμετάβλητη η μετοχή του Jumbo.

Η μετοχή του ΔΑΑ μπήκε στο Γενικό Δείκτη, ενώ η αναδιάρθρωση δεικτών της MSCI θα έχει ισχύ από το κλείσιμο της 29ης Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής, στον MSCI Greece Standard οι 10 μετοχές είναι αυτές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Ο δείκτης FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,38% στις 3.395,27 μονάδες, ενώ 0,13% υποχώρησε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίηση. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,58% στις 1.217,91 μονάδες. Οι ανοδικές μετοχές ήταν 37 ενώ 68 υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
i-stasi-anamonis-ton-agoraston-efere-diorthosi-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα