Η πολλά υποσχόμενη OGGIT ονειρεύεται τη δημιουργία ενός υβριδικού κόσμου

17:30 22/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Διασυνδέοντας κανονικούς ανθρώπους σε πραγματικά μέρη, η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «σπάει» τα όρια εικονικού και φυσικού κόσμου, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και γεωεντοπισμού.

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι το post-it. Φανταστείτε ότι θα μπορούσατε να «κολλήσετε» εικονικές αναρτήσεις σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή μέρος υπάρχει στον πραγματικό κόσμο. Υποθέστε ότι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα post-it προκειμένου να δείξετε σε άλλους ένα βίντεο

στο TikTok, μια ιστορία στο Instagram ή οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ήταν! Μόλις… συστηθήκατε με την Oggit, τη νέα εφαρμογή για κινητά που φιλοδοξεί να θέσει νέα όρια μεταξύ του πραγματικού κόσμου και εκείνου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Oggit βοηθά τους χρήστες να συνδεθούν μέσω περιεχομένου, το οποίο τοποθετείται απευθείας στον κόσμο στον οποίο ζουν, άμεσα συνδεδεμένο με ένα μέρος που αγαπούν ή με ένα αντικείμενο που έχει σημασία για αυτούς. Υπό αυτό το πρίσμα, η Oggit συνδέει τις κοινότητες στο δικό τους περιβάλλον!

Όμως, πώς προκύπτει η σχετική «μαγεία»; Η Oggit προσφέρει μια εξόχως διασκεδαστική εμπειρία που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν τι θέλουν να τους δείξουν οι άλλοι, απλώς σαρώνοντας το περιβάλλον με τα κινητά τους τηλέφωνα. Όταν λοιπόν εμφανίζονται οι σχετικές ενδείξεις, τότε ο χρήστης μπορεί να τις ανοίξει και να απολαύσει μοναδικές εκπλήξεις. Προκειμένου να το κάνει πράξη, η Oggit αξιοποιεί μια ενοποίηση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), γεωγραφικής τοποθεσίας και αναγνώρισης εικόνας.

Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν πως το 89% των νέων στην Αμερική ονειρεύεται να γίνει… influencer.Αδιαμφισβήτητα τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αναρτούν καθημερινά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους, να ενημερώνονται μέσα από posts και να μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές. Ιδιαίτερα την εποχή της καραντίνας, τα social media λειτούργησαν ως σωστική λέμβος προκειμένου να βγούμε αλώβητοι από τη σκληρή περίοδο εγκλεισμού και κοινωνικής αποξένωσης.

Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Focus Bari, με τίτλο «Focus on Tech Life», αποδεικνύεται πως κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας στην Ελλάδα οι χρήστες αύξησαν κατακόρυφα τον χρόνο που αφιέρωναν, αλλά και τη συχνότητα της δραστηριότητάς τους στα social media.

Ομολογουμένως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, αλλά και ένα μέσο έκφρασης κυρίως για τη νέα γενιά που φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον της σε πιο μοντέρνα και δημιουργικά μέσα τα οποία ευνοούν το Story-telling, όπως Instagram, TikTok και Pinterest.

Αποτελεί κοινό τόπο πως οι πλατφόρμες σήμερα, παρότι μας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, δεν ευνοούν ιδιαίτερα τη δια ζώσης αλληλεπίδραση, περιορίζοντας τους χρήστες στο ιδιόκτητο εικονικό οικοσύστημα της κάθε εφαρμογής. Δεν υπάρχει ευελιξία στη συγχώνευση περιεχομένου από πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα μέσο και κυρίως σε πραγματικές φυσικές τοποθεσίες, δηλαδή έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πραγματικής και εικονικής ζωής.

Στο νεανικό κοινό και παρατηρώντας το TikTok καταγράφεται τεράστια ευκαιρία συνδυασμού φυσικού περιβάλλοντoς και social media. Αυτή ακριβώς την πτυχή αξιοποιεί η νέα εφαρμογή Οggit, που έρχεται για να ανατρέψει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η «έξυπνη» πλατφόρμα της Oggit επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν το περιεχόμενό τους από πολλαπλά social media σε διάφορα φυσικά σημεία του κόσμου και τους δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με κάθε άτομο που βρίσκεται κοντά τους, προωθώντας την επικοινωνία εκτός του ψηφιακού κόσμου. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργούν νέο περιεχόμενο μέσω της Οggit και να το μοιράζονται στη συνέχεια με τους φίλους τους.

Η Οggit απευθύνεται κυρίως στα άτομα που απολαμβάνουν την περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ιδιαίτερα ενεργή παρουσία και επιθυμούν να επεκτείνουν την εμβέλειά τους στα μέσα, ξεπερνώντας τις περιορισμένες δυνατότητας δικτύωσης, αλλά πρωτίστως τα στεγανά που χαρακτηρίζουν τους υφιστάμενους αλγόριθμους με βάση τους οποίους λειτουργούν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σήμερα. Μέσα από το οικοσύστημα της Oggit η διαδραστικότητα του πραγματικού κόσμου έρχεται πιο κοντά από ποτέ.

Πώς λειτουργεί όμως η πλατφόρμα της OGGIT;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά που διαθέτει τρία πολύ βασικά και θεμελιώδη στοιχεία για την ανάπτυξη ενός υβριδικού τύπου επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης, ο οποίος συνδυάζει τον
εικονικό και τον πραγματικό κόσμο:

> Επαυξημένη πραγματικότητα
> Γεωγραφικό εντοπισμό
> Αναγνώριση εικόνας

Όλα αυτά πλαισιώνονται σε μια πλατφόρμα η οποία αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας ένα νέο συγκεντρωτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ξεπερνά τα στενά περιθώρια του ψηφιακού κόσμου.

Τα βήματα που απαιτούνται για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις απεριόριστες δυνατότητες τις οποίες παρέχει η «έξυπνη» εφαρμογή της Οggit είναι πολύ απλά.

Αρχικά, επιλέγετε μια ανάρτησή σας από οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή δημιουργείτε μια νέα ιστορία από το μηδέν. Στη συνέχεια εισέρχεστε στο προηγμένο οικοσύστημα της Oggit, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να επισυνάψετε, να «κρεμάσετε», να «ανεβάσετε» το post σας και εντέλει να το διασυνδέσετε με τον πραγματικό κόσμο μέσω της δημιουργίας ενός «εικονικού» αποθετηρίου ή ενός feature, όπως ένα ψηφιακό post-it.

Μέσω της λειτουργίας «Τοποθεσίας» μπορείτε να διοχετεύσετε τα «καρφιτσωμένα» post σας στα social media, ενώ οι φίλοι σας στην Οggit έχουν τη δυνατότητα, από την ανάρτησή σας, να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία σας.

Φυσικά, ο γεωεντοπισμός από άλλους χρήστες της Οggit πραγματοποιείται μόνο σε περίπτωση που εσείς το επιτρέπεται. Η «μαγεία» της Oggit βέβαια κρύβεται στο γεγονός ότι οι φίλοι ή χρήστες που σαρώνουν μια τοποθεσία με τα smartphones τους και μέσω της εφαρμογής μπορούν να δουν τις αναρτήσεις των φίλων τους να παίρνουν «σάρκα και οστά» και να αναδύονται σε πραγματικό χρόνο στον φυσικό κόσμο με σήμανση επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Αφού έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, το μόνο που απομένει να κάνετε τώρα είναι να απολαύσετε τον πρωτοπόρο συνδυασμό των social media και της καθημερινότητάς σας σε ένα υβριδικό και προηγμένο οικοσύστημα αλληλεπίδρασης, «γεμίζοντας» ουσιαστικά το περιβάλλον σας με ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και εν γένει συζήτησης με τους φίλους σας.

Η ομάδα της Oggit διαπνέεται έντονα από το ελληνικό στοιχείο, με τα μέλη της να κατέχουν πολυετή εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας, του Ίντερνετ, του e-commerce και των επιχειρήσεων.

Με όραμα τη διασύνδεση δύο σχετικά ασυμβίβαστων μέχρι σήμερα κόσμων, οι Co-Founders της νέας καινοτόμου εφαρμογής, Wilhelm Rabitsch, Πάνος Ευαγγελάτος και Φώτης Ζάντζας έρχονται για να φέρουν τα «πάνω-κάτω» σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Oggit εκμεταλλευόμενη τη δυναμική των πιο δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας ως ένα επιπλέον feature, αποσκοπεί στη διασύνδεση μεταξύ των ενεργών χρηστών των social media με τοπικούς διαφημιστές. Με τους micro influencers στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η Οggit σχεδιάζει την αναδιαμόρφωση του τρόπου που πραγματοποιείται η νομισματοποίηση περιεχομένου αλλά και το Influencer Marketing.

Μελλοντικά σχέδια 

Στόχος της Οggit είναι η ανάπτυξη μιας beta Android έκδοσης η οποία πρόκειται να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα του TikTok και στη συνέχεια η προσέλκυση νέων κεφαλαίων μέσω δύο χρηματοδοτικών γύρων (1/23 – 1st Seed, 9/23 2nd Seed) προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της εφαρμογής και η διάθεσή της σε iOS και Multi SoMe πλατφόρμες.

Το λανσάρισμα της τελικής μορφής του προϊόντος πλήρους κλίμακας και η διάθεση της εφαρμογής στο κοινό εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024.

Αυτή την περίοδο και έχοντας τεχνολογικά ολοκληρώσει την ALPHA version, η ομάδα της Oggit εργάζεται πυρετωδώς και με συνέπεια για την ανάπτυξη traction μέσω marketing, αλλά και της BETA version, που με τη σειρά της θα επιτρέπει την εγγραφή στην πλατφόρμα invited μελών προκειμένου να τη δοκιμάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα