Η Ολλανδία ενισχύει την Ουκρανία με F-16

14:31 26/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Ολλανδία πιθανότατα θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία μετά την εκπαίδευση πιλότων, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ολλανδική κυβέρνηση πρωτοστάτησε σε συζητήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους τις τελευταίες εβδομάδες για να πιέσει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να δώσει το πράσινο φως για την παράδοση αεροσκαφών, είπαν οι πηγές.

Μετά από μήνες

πίεσης από το Κίεβο και τις συμμαχικές κυβερνήσεις, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν τις προσπάθειες εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων στη χρήση των αεροσκαφών.

Η Ολλανδία και η Δανία ηγούνται της προετοιμασίας των πιλότων, με την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου.

Η Ολλανδία διαθέτει επί του παρόντος 42 μαχητικά αεροσκάφη F-16, 24 από τα οποία χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τον ολλανδικό στρατό και δεν μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία μέχρι τα μέσα του 2024.

Δώδεκα από τα άλλα 18 τζετ επρόκειτο να πουληθούν στην Draken International, αλλά η κυβέρνηση καθυστέρησε τον Δεκέμβριο χωρίς να δώσει εξηγήσεις, επικαλούμενη το εμπορικό απόρρητο.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ollandia-enischyei-tin-oukrania-me-f-16.htm
Τυχαία Θέματα