Η Νέμεσις του Κώστα Νεμπή που τον οδηγεί στην ηγεσία του Ομίλου ΟΤΕ

Ένα αληθινό ταξίδι που ξεκίνησε την ημέρα που – εθιμικό δικαίω – λέμε… ψέματα για τον Κώστα Νεμπή, front row στην ηγεσία της Hrvatski Telekom, όπου κατείχε τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κροατικής θυγατρικής της Deutsche Telekom, από την 1η Απριλίου 2019 ολοκληρώνεται -και δη με εντυπωσιακό τρόπο για πολλαπλούς λόγους- στις 30 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε

εδώ την Business Voice που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο!

Εκεί την Πρωταπριλιά, προ πενταετίας, ο κ. Νεμπής επέλεξε να εγκαταλείψει τη θέση του Chief Commercial Officer για Οικιακούς Πελάτες που κατείχε στον ΟΤΕ προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της Hrvatski Telekom. Κίνηση, απόλυτα δικαιολογημένη, όσο και θεμιτή από μέρους ενός δυναμικά ανερχόμενου -τότε- στελέχους, ο οποίος διείδε μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να ανελιχθεί, να εκπαιδευτεί, να δείξει την αξία, τις δυνατότητες, τα managerial skills του, να μετεξελιχθεί και εν τέλει να προετοιμαστεί για τις επόμενες κορυφές. Ως άλλη Νέμεσις, αποφάσισε να επιστρέψει στον Οργανισμό όπου ανδρώθηκε, που εδρεύει στην πατρίδα του και ο οποίος έχει τεθεί σε μια απόλυτα εκσυγχρονιστική τροχιά ως πολύτιμη παρακαταθήκη που τους μεταλαμπαδεύει και κληρονομεί ο πλέον επιτυχημένος Έλληνας manager κατά τη διάρκεια των αρκετών πολλών ετών, ο Μιχάλης Τσαμάζ. Εξάλλου, οι κινήσεις των δυο ανδρών κατά τη διαδικασία της διαδοχής χαρακτηρίζονται από μια ομαλότητα και συνέπεια, που κάνει και τον πλέον καχύποπτο να θεωρεί πως υπήρχαν σε αγαστή συνεργασία από καιρό. Η πορεία του στην Hrvatski Telekom

Ο Κώστας Νεμπής αναλαμβάνοντας καθήκοντα CEO και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του HT Group, αυτομάτως τέθηκε επικεφαλής ενός ιδιαίτερα δυναμικού παρόχου τηλεπικοινωνιών στην Κροατία, που παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, χονδρικής, Διαδικτύου και δεδομένων.

Κύρια δραστηριότητα της Hrvatski Telekom d.d. (Croatian Telecom Inc.), αλλά και των υπόλοιπων θυγατρικών εταιρειών της είναι η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ο σχεδιασμός και η κατασκευή δικτύων επικοινωνιών στην κροατική επικράτεια. Ο Όμιλος παρέχει επίσης υπηρεσία σταθερής τηλεφωνικής γραμμής (πρόσβαση και κίνηση μέσω σταθερών τηλεφωνικών γραμμών και πρόσθετου σταθερού δικτύου), υπηρεσίες Διαδικτύου συμπεριλαμβανομένης IPTV, υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων (μίσθωση γραμμών, Metro-Ethernet, IP / MPLS, ATM) και λειτουργεί GSM και UMTS δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σήμερα, διαθέτει περισσότερους από 2.391.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 707.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, 659.000 χρήστες ευρυζωνικού Internet και 538.000 πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, στον Όμιλο HT ανήκει και το πλειοψηφικό ποσοστό της Crnogorski Telekom, κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών με έδρα την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, χώρα στην οποία και δραστηριοποιείται. Αποτελεί δε, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο Μαυροβούνιο και παρέχει υπηρεσίες σταθερής γραμμής, κινητής τηλεφωνίας, IPTV, internet, ICT και cloud.

Η Hrvatski Telekom κατά το πρώτο δεκαήμερο του 2017 εξαγόρασε το 76,53% της Crnogorski Telekom, ποσοστό που κατείχε μέχρι τότε η ουγγρική Magyar Telekom, έναντι 123,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερους από 359 χιλιάδες πελάτες κινητής τηλεφωνίας και περισσότερους από 107 χιλιάδες πελάτες σταθερής τηλεφωνίας. Όσο για τις υπηρεσίες περιαγωγής, παρέχονται σε περισσότερες από 140 χώρες, με σχεδόν 300 παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Μια από τις πτυχές που άμεσα επέλεξε να αφήσει το στίγμα του ο κ. Νεμπής, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του το 2019 ήταν η διαμόρφωση μιας λειτουργικής, αποτελεσματικής και εν τέλει αποδοτικής οργανωτικής δομής της Hrvatski Telekom. Θέτοντας ως βασικές παραμέτρους έννοιες όπως οι ευελιξία, πελατοκεντρικότητα, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, ο Έλληνας manager κατάφερε να διαμορφώσει ένα go-to model, το οποίο κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια που ακολούθησαν, κατέδειξε τη δυναμική και την παραγωγικότητά του.

Παράλληλα, επέλεξε να διαχωρίσει σε πολλούς, μα πλήρως λειτουργικούς τομείς την εταιρεία, ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή και με κάθε μορφή να εξυπηρετεί άμεσα, όσο και αποτελεσματικά τους πελάτες και συνεργάτες, μα ταυτόχρονα να στηρίζει και να ενισχύει και τους εσωτερικούς δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων στον Όμιλο HT.

Έτσι, λοιπόν, η επιχειρηματική μονάδα για οικιακούς πελάτες περιλαμβάνει marketing για οικιακούς πελάτες, άμεση παρουσία στην αγορά, καταστήματα, κανάλια pro active πωλήσεων, ηλεκτρονικό επιχειρείν, συντονισμό και διαχείριση καναλιών οικιακών πωλήσεων. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει εξυπηρέτηση πελατών, back office, πλήρη εμπειρία πελάτη κ.ά.

Διαβάστε εδώ την Business Voice που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο!

Η μονάδα Business Customer Facing Unit και η Business Customer Experience περιλαμβάνει τμήματα μάρκετινγκ για επιχειρηματικούς πελάτες, ανάπτυξη και διαχείριση επωνυμίας, διαχείριση καναλιών πωλήσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και εταιρικούς πελάτες, επιχειρηματική ανάπτυξη ICT, μα και υποστήριξη και διαχείριση επιχειρήσεων.

Οι λειτουργίες υποστήριξης και διαχείρισης περιλαμβάνουν εργασίες κοινές για ολόκληρη την εταιρεία, διασφαλίζουν τη συμμόρφωση όλων των επιχειρηματικών τομέων και της επιτρέπουν να λειτουργεί ως σύνολο. Αυτές οι λειτουργίες επιτυγχάνουν συνέργεια διαφορετικών επιχειρηματικών τμημάτων, συντονίζουν δραστηριότητες, παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές, θέτουν πρότυπα και διασφαλίζουν την εφαρμογή τους για ολόκληρη την ΗΤ. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και λειτουργίες υποστήριξης και διαχείρισης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, λειτουργίες υποστήριξης και διαχείρισης για τα οικονομικά και λειτουργίες υποστήριξης και διαχείρισης για τους ανθρώπινους πόρους.

Όσο αφορά στις τεχνικές λειτουργίες, περιλαμβάνουν υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), με στόχο την παροχή τεχνολογικής πλατφόρμας για υπηρεσίες και τη δημιουργία συνέργειας σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο. Είναι, επίσης, υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του δικτύου και του συστήματος υπηρεσιών και τη διαχείριση κοινών κέντρων εξυπηρέτησης.

Από τηλεπικοινωνιακός πάροχος σε μοχλό ανάπτυξης της κροατικής οικονομίας!

Αφού εγκατέστησε τους θεμέλιους λίθους για την ισχυροποίηση των δομών, την αποδοτική λειτουργία και την ανάπτυξη αίσθησης εμπιστοσύνης σε κάθε ευκαιρία ενδοσκόπησης του ίδιου του Οργανισμού, ο Κώστας Νεμπής αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο τμήμα του game plan του, να εξελίξει βήμα-βήμα την στρατηγική της Hrvatski Telekom, τοποθετώντας στον «πυρήνα» της την άρτια ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ικανοποίηση των πελατών, καθώς επίσης και η περαιτέρω ενδυνάμωση της ευρυζωνικής πρόσβασης, με την ταυτόσημη ανάπτυξη σχετικών καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Αποτέλεσμα; Σε μια διετία, ο Όμιλος ΗΤ να επιτύχει χαμηλό επίπεδο χρέους, αποδεδειγμένη, όσο και εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή που επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό με σύγχρονο skill set. Σήμερα, πλέον, η Hrvatski Telekom συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ισχυρών οικονομικών φορέων της Κροατίας, έχοντας μετατραπεί σε καίριας σημασίας μοχλό για την ανάπτυξη της εκεί οικονομίας.

Διαβάστε εδώ την Business Voice που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο!

Παράλληλα, έχει αναλάβει -στην πράξη- να υποστηρίξει περαιτέρω την ψηφιοποίηση της Κροατίας με τις επενδύσεις της σε δίκτυα και υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να καλύψει τη διαφορά με τους ψηφιακούς πρωτοπόρους στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Νέμπης γεννήθηκε το 1973, ενώ έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, πτυχίο στο marketing από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και πτυχίο MSc. στη Διεθνή Οικονομία, Τραπεζική και Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Έχει συμπληρώσει υπερ-εικοσαετή εργασιακή εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας ως επικεφαλής εθνικών, μα και διεθνών εμπορικών ομάδων σε εταιρείες σταθερών και κινητών τηλεπικοινωνιών (λ.χ. Vodafone, Cosmote Greece, Όμιλος ΟΤΕ). Αποτέλεσμα; Να έχει αποκτήσει αξιοζήλευτη όσο και εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία στο marketing και τις πωλήσεις, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διαχείριση εμπειρίας πελατών.

Θεωρείται manager που δίνει έμφαση και καθοδηγείται από την επίτευξη αποτελεσμάτων στην προσέγγισή του στην εργασία, ενώ καθοδήγησε τον συνολικότερο μετασχηματισμό της Κροατικής εταιρείας με στόχο την αύξηση των εσόδων, την αναδιάρθρωση του κόστους και την επανατοποθέτηση της επωνυμίας και τη δημιουργία ενός εμπνευσμένου περιβάλλοντος για εργασία, ανάπτυξη και ανάπτυξη των εργαζομένων. Στοιχεία, το οποία όχι απλά πέτυχε, αλλά τα αφήνει και ως αξιολογική παρακαταθήκη στα χέρια της διαδόχου του.

Γυναικείο ζήτημα με εσάνς… κονταροχτυπήματος η κούρσα διαδοχής

Ποια είναι αυτή; Η Nataša Rapaić, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Operating Officer Residential (COO Residential) της Hrvatski Telekom, στην οποία εντάχθηκε το 2003 ως Εκτελεστική Διευθύντρια της Υπομονάδας Υπεύθυνη για τις Επικοινωνίες. Την 1η Σεπτεμβρίου 2005 διορίστηκε Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της T-Com και Chief Marketing Officer.

Το 2010 ανέλαβε τη θέση της Λειτουργικής Διευθύντριας του Τομέα Εμπορίας λιανικής και την 1η Φεβρουαρίου 2013 διορίστηκε στη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΗΤ και Chief Operating Officer Residential.

Η γεννημένη το 1969 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή της Κροατικής πρωτεύουσας και ολοκλήρωσε τις σπουδές MBA στο IE στη Μαδρίτη. Η κα Rapaić έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία εργαζόμενος σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Ήταν συνιδρυτής και διευθύντρια εξαγωγικών/εισαγωγικών εργασιών στην εταιρεία Milna Parket, οικονομική αναλύτρια στο Οικονομικό Γραφείο στην Πρεσβεία της Ισπανίας, όπου εργάστηκε στην έρευνα στην κροατική αγορά και στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, και εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στο τμήμα επενδύσεων της τράπεζας Grupo Caixa Galicia, κ.λπ.

Διαβάστε εδώ την Business Voice που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο!

Η κα Rapaić απέκτησε εμπειρία μάρκετινγκ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών εργαζόμενη ως σύμβουλος στην Europraxis Consulting με έδρα τη Μαδρίτη και σε διάφορα έργα για τον τομέα μάρκετινγκ της Telefónica Móviles.

Μάλιστα, η ανάδειξη της κας Rapaić ως νέα CEO και Πρόεδρος της Hrvatski Telekom συνοδεύτηκε και από το ανάλογο… δράμα, καθώς φαβορί θεωρήθηκε αρχικά η Marijana Bačić, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Operating Officer Business (COO Business) της εταιρείας.

Η Marijana Bačić, που γεννήθηκε το 1976 στο Σίμπενικ, αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Χρηματοοικονομικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2001 στην Hrvatski Telekom στο Τμήμα Υπηρεσιών Δεδομένων και Υπηρεσιών IP, συνεχίζοντας την καριέρα της στο Τμήμα Ελέγχου και Προγραμματισμού προτού γίνει Key Account Manager για εταιρικούς πελάτες. Στη συνέχεια, προήχθη στη θέση της Διευθύντριας του Τμήματος Εταιρικών Πωλήσεων και στη συνέχεια ολόκληρου του Τομέα Εταιρικών Πωλήσεων. Από το 2020 κατείχε το ρόλο της Αντιπροέδρου για Εταιρικούς Πελάτες και τεχνολογίας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της HT διόρισε τη Marijana Bačić ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Chief Operating Officer Business (COO Business) την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου 2023

Η Hrvatski Telekom κατέγραψε το εννεάμηνο του 2023 αύξηση εσόδων 4,9% σε ετήσια βάση, η οποία οφείλεται στις καλές επιδόσεις της στους τομείς των οικιακών και business τομέων.

Παρά τις πληθωριστικές και ανταγωνιστικές πιέσεις, η εταιρεία κατάφερε να συγκρατήσει την αύξηση των λειτουργικών εξόδων στο 4,4% ετησίως, η οποία υποστηρίχθηκε από τη συνεχιζόμενη μεταμόρφωση του λειτουργικού μοντέλου και πρωτοβουλίες αποδοτικότητας. Αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή εμπορική δυναμική, συνέβαλε στην προσαρμοσμένη αύξηση του EBITDA AL κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε εδώ την Business Voice που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο!

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 96,3 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας σταθερές επιδόσεις EBITDA, που υποστηρίζονται από τους μη λειτουργικούς παράγοντες.

Όσο για τις συνολικές επενδύσεις -συμπεριλαμβανομένου του τηλεπικοινωνιακού φάσματος- ανήλθαν σε 281,3 εκατομμύρια ευρώ (+91,1% ετησίως), αντιπροσωπεύοντας τις κορυφαίες επενδύσεις στην αγορά και την επίμονη αφοσίωση της HT στην παροχή της πλατφόρμας για την ψηφιοποίηση της χώρας και τη μελλοντική επιχειρηματική ανάπτυξη.

Προβαίνοντας σε κορυφαίες επενδύσεις στην αγορά και την ανάπτυξη υποδομών σε ολόκληρη την Κροατία, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, η HT ενίσχυσε επιπρόσθετα την ηγετική της θέση στο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, το 2023 η Hrvatski Telekom εξασφάλισε το μεγαλύτερο μερίδιο ζωνών στη δημοπρασία του legacy φάσματος, κέρδισε βραβεία για το καλύτερο και ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για πέμπτη συνεχή χρονιά και συνέχισε να αναπτύσσει το ήδη μεγαλύτερο fiber-to-the-home (FTTH ) δικτύου στην Κροατία κατά άλλο 20,5% ετησίως, φέρνοντας την HT ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου της κάλυψης περισσότερων από 1 εκατομμυρίου νοικοκυριών με ταχύτητες οπτικών ινών gigabit!

Και με διανομή μερίσματος

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η εταιρεία επέλεξε να ακολουθήσει στρατηγική κατανομής κεφαλαίου, κάτι που καταδεικνύει ξεκάθαρα την έντονη εστίαση της στις αποδόσεις των μετόχων και την πρόθεση να επιστρέψει αξία προς τους μετόχους.

Υπό αυτό το πρίσμα, στις αρχές του περασμένου Μαΐου, η Γενική Συνέλευση της της Hrvatski Telekom επιβεβαίωσε την κοινή πρόταση του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου για τη διανομή των καθαρών κερδών για το έτος 2022. Το ποσό των 1,10 ευρώ ανά μετοχή αντιπροσωπεύει μια αναλογία της πληρωμής μερίσματος σε σχέση με την πραγματοποιηθείσα εταιρεία κέρδος 93,9% και αύξηση 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Keywords
οτε, ηγεσια, νεμεσις, front, row, ιουνίου, business, voice, ηνία, ceo, group, iptv, ATM, gsm, εταιρεία, ict, cloud, αφοσίωση, pro, office, game, set, deree, msc, vodafone, cosmote, αναδιαρθρωση, mba, τραπεζες, κας, νέα, δραμα, key, account, οφείλεται, ebitda, ftth, μαΐου, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2013, τραπεζα πειραιως, αμα, αποτελεσματα, ηνία, χωρες, βημα, εδρα, εμπορικη, εργασια, καριερα, οικονομια, πειραιως, ψεματα, ceo, game, gsm, mba, metro, msc, office, αγορα, αυξηση, αμερικανικο κολλεγιο, απλα, αφοσίωση, γεγονος, γινει, δευτερο, δυνατοτητα, διοικηση, δικτυο, δικτυα, δυναμικο, ευκαιρια, ευρω, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, ερευνα, εστιαση, εταιρεία, ετων, ετος, ευρωπη, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, κας, κινηση, κροατια, λειτουργια, μαυροβουνιο, μαδριτη, μαΐου, μορφη, ομιλος, οφείλεται, πεμπτη, ποιοτητα, πρισμα, πτυχιο, πωλησεις, ρολο, συνεχεια, στιγμα, συγχρονο, τμημα, account, group, ανηκει, business, cloud, ebitda, εφαρμογη, εμφαση, fiber, front, home, χωρα, ict, ιδιαιτερα, iptv, ιουνίου, key, κωστας, row, pro, set, ταξιδι, θεσεις, ξεκινησε, χερια, voice
Αναζητήσεις
i-nemesis-tou-kosta-nebi-pou-ton-odigei-stin-igesia-tou-omilou-ote.htm
Τυχαία Θέματα