Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η σύνταξη στην Ελλάδα καταβάλλεται εντός 60 ημερών

Σε δηλώσεις του ως προς την καταβολή των συντάξεων στην Ελλάδα, ο Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε ότι δίνονται μέσα σε 60 μέρες, εκτιμώντας ότι είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα.

Αναφερόμενος στο καινούργιο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), επισήμανε  ότι εξυπηρετεί τους πολίτες οι οποίοι προετοιμάζονται για να βγουν στη σύνταξη.

«Σε καμία χώρα και σε κανένα ασφαλιστικό σύστημα κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το διάστημα έκδοσης για όλες ανεξαιρέτως

τις συντάξεις. Υπάρχουν απλοί, αλλά και ιδιαίτερα σύνθετοι συνταξιοδοτικοί φάκελοι. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως έχουν γίνει τεράστια βήματα και ο μέσος χρόνος απονομής της σύνταξης σήμερα είναι περίπου στις 60 ημέρες, που θεωρείται ένα ικανοποιητικό διάστημα.

Ο ΕΦΚΑ ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά εκείνους που πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξει μία προετοιμασία από μέρους τους για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους και την ταχύτερη απονομή σύνταξης».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-ypogrammizei-oti-i-syntaxi-stin-ellada-katavalletai-entos-60-imeron.htm
Τυχαία Θέματα