Η «επίθεση» στον Στρατηγό Φλώρο, οι κίνδυνοι και οι «κόκκινες γραμμές» που υπερέβησαν

06:45 16/1/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Παν μέτρον άριστον», έλεγαν οι πρόγονοί μας και όπως πάντα είχαν απόλυτο δίκιο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας «σφοδρής» και άνευ προηγουμένου «επίθεσης» από «κύκλους» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πρόσωπο του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κατά γενική ομολογία,απόλυτα επιτυχημένος, στα στρατιωτικά του καθήκοντα ανώτατος αξιωματικός, χαίρει της εκτίμησης του στρατεύματος, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ανεξάρτητων παρατηρητών, διότι έχει φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, εν μέσω πανδημίας και συνεχών προκλήσεων

από την πλευρά του καθεστώτος Ερντογάν.

Ανέλαβε τα ηνία των Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2020 και η θητεία του ανανεώθηκε μέχρι και σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης έκριναν ότι επιτελεί άψογα τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, αναμένεται να ανανεωθεί ακόμη ένα χρόνο η θητεία του, καθώς θα κληθεί να διαχειριστεί, εκτός των άλλων, την κρίσιμη χρονική περίοδο των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων, που η χώρα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η παραμονή του Στρατηγού, για ακόμη ένα χρόνο, στην ηγεσία του στρατεύματος είναι και ο λόγος που δέχεται επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι γνωρίζοντες του παρασκηνίου λένε ότι, η παραμονή του Φλώρου θα σημάνει την αποστράτευση ανώτατων αξιωματικών, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όποια πάντως και εάν είναι η αιτία, πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι είναι πρωτοφανές,να γίνονται επιθέσεις στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.

«Είναι εθνικά επικίνδυνο, ειδικά την παρούσα χρονική στιγμή, να δημιουργείται θόρυβος γύρω από το όνομα του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ», λένε έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές.

Να σημειωθεί, ότι το όνομα του Κωνσταντίνου Φλώρου δεν θέλουν καν να το ακούνε στην Τουρκία, καθώς με την επιδέξια και τολμηρή διαχείριση των κρίσεων στον Έβρο, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατόρθωσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο τουρκικό στράτευμα.

Επομένως, είναι τουλάχιστον άστοχο, να βάζουν κάποιοι στο προεκλογικό «παιχνίδι» τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μαθαίνει το emea.gr με την πολιτική που ακολουθείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, διαφωνούν πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, ότι αποστάσεις κρατά και η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς δεν ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις «επιθέσεις» κατά του Φλώρου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον Στρατηγό και αναμένεται να ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο τη θητεία του.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος στα δημοσιεύματα που «εμπλέκουν» το όνομά του με άνομες ενέργειες.

Στρατιωτικές πηγές δημοσιοποίησαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα