Η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων «ακμάζει» στους δήμους της Αττικής

12:54 31/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με στοιχεία των διάφορων δήμων της Αττικής προκύπτει πως ειδικά η ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο. Η αύξηση το 2023 ήταν ραγδαία και μάλιστα, σε μια χρονιά όπου παράλληλα υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά από τους πολίτες σε ρούχα και υποδήματα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που οργάνωσαν οι δήμοι, τόσο για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας όσο και για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Ο όγκος ρούχων και υποδημάτων που μαζεύτηκε στους δήμους

για να σταλεί στους πληγέντες ήταν τεράστιος και τις δύο φορές και αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως αν δεν είχαν συμβεί και αυτά τα δύο τραγικά γεγονότα, τα ποσοστά αύξησης της συγκριμένης ανακύκλωσης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Η ένδυση είναι κάτι που ανανεώνεται διαρκώς στα περισσότερα σπίτια, οπότε προκύπτει απόθεμα από το οποίο ο κόσμος θα θελήσει να απαλλαγεί κάποια στιγμή. Είναι εμφανές πως έχει λειτουργήσει καταλυτικά και η συνεχής αύξηση των ειδικών μωβ κάδων, τους οποίους ο καθένας βλέπει όλο και πιο συχνά σε διάφορα σημεία της πόλης του, με αποτέλεσμα να δίνεται μια εύκολη και γρήγορη λύση σε όποιον θελήσει να «αδειάσει» την ντουλάπα του.

Τριπλασιασμός στον δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής το 2023 τριπλασίασε τον όγκο των ρούχων (υφασμάτων, παπουτσιών κ.ά), που κατέληξαν στους ειδικούς μωβ κάδους ανακύκλωσης και όχι στα σκουπίδια. Για την ακρίβεια, οι ηρακλειώτες ανακύκλωσαν περίπου 64 τόνους μέσα στην περασμένη χρονιά, αριθμός τριπλάσιος από τους αντίστοιχους 21 τόνους που πήγαν στην ανακύκλωση το 2021, η οποία ήταν και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στους 85 τόνους η ανακύκλωση του δήμου Αχαρνών

Μεγαλύτερος δήμος αυτός των Αχαρνών, μέσα στους τρεις πολυπληθέστερους της Αττικής, σημειώνει κατά αναλογία μεγαλύτερη συλλογή αυτών των ανακυκλώσιμων ειδών. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο 2023 συγκέντρωσε και ανακύκλωσε 85.075 κιλά ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ ένδυσης.

Σαράντα απορριμματοφόρα θα μπορούσε να «γεμίσει» ο δήμος Χαλανδρίου

Το ίδιο εντυπωσιακά υπήρξαν και τα νούμερα που ανακοίνωσε ο δήμος Χαλανδρίου, για τη συγκεκριμένη ανακύκλωση. Μέσα σε 1,5 χρόνο έφτασε τους 205 τόνους, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γεμίσει 40 απορριμματοφόρα, εάν όλα αυτά κατέληγαν στα απορρίμματα και όχι στους 60 μωβ κάδους, που έχουν τοποθετηθεί μέσα στην πόλη.

Keywords
Αναζητήσεις
i-anakyklosi-rouchon-kai-ypodimaton-akmazei-stous-dimous-tis-attikis.htm
Τυχαία Θέματα