Η UBS ποντάρει σε άλμα του χρυσού μέσα στο 2024

07:02 23/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αν και οι τιμές του χρυσού σημειώνουν πτώση στις αρχές του 2024, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν πως θα μπορούσαν να κλείσουν το έτος έως και 10% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα λόγω της μείωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Fed των ΗΠΑ

είχαν τονίσει ότι δεν προβλέπεται μείωση των επιτοκίων μέσα στους πρώτους μήνες του 2024, τον Ιανουάριο άλλαξαν ρότα. ο χρυσός παραμένει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, δήλωσαν οι αναλυτές στρατηγικής της UBS, προβλέποντας άνοδο στα 2.250 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους.

Η τρέχουσα τιμολόγηση μειώνει την πιθανότητα σε περίπου 48%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, από 81% μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Ο χρυσός έφτασε σε  υψηλά ρεκόρ στα τέλη του περασμένου έτους και έκλεισε στο ρεκόρ 2.078 δολαρίων ανά ουγγιά, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, με τις αγορές να επηρεάζονται από τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και την ολοένα αυξανόμενη ένταση στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον για «χάραξη πολιτικής» από τις αγορές η συνεδρίαση στην τράπεζα της Ιαπωνίας την Τρίτη, αλλά κυρίως η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Τα επιτόκια συνήθως επηρεάζουν τις τιμές, καθιστώντας τις επενδύσεις υψηλότερης απόδοσης πιο ελκυστικές, σε περίπτωση σημειώσουν αύξηση και όχι μείωση.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ubs-pontarei-se-alma-tou-chrysou-mesa-sto-2024.htm
Τυχαία Θέματα