Η PSP βγάζει «στο σφυρί» την Cubico

14:00 9/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η PSP, που αποτελεί μέτοχο στον Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ (αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος») και του Ontario Teachers Pension Plan (OTPP), είναι κοντά στο να πουλήσει την Cubico Sustainable Investments.

Η πώληση της εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που έχει δραστηριότητα και στην Ελλάδα με αιολικά πάρκα άνω των 100 MW, θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία της σε περίπου 6 δισεκατομμύρια

δολάρια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Marketwatch, η Cubico Sustainable Investments είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη, στην κατασκευή και στη διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας σε έργα και υποδομές που βασίζονται σε αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, ενέργεια από βιομάζα και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η Cubico λειτουργεί αιολικά και ηλιακά πάρκα σε χώρες στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και δραστηριότητες συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας και τεχνολογίας γραμμών μεταφοράς με δυναμικότητα 2,8 γιγαβάτ (GW).

Ο επενδυτής και φορέας εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει παρουσία  στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στην Ουρουγουάη, στις ΗΠΑ, στην Κολομβία και στην Αυστραλία, με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από 2,8 GW εγκατεστημένης ισχύος και περισσότερα από 770 MW υπό κατασκευή.

Keywords
Αναζητήσεις
i-psp-vgazei-sto-sfyri-tin-cubico.htm
Τυχαία Θέματα