Η Huawei ανακοινώνει το Paris Innovation Center στην Europe Innovation Day 2023

Η Huawei φιλοξένησε στο Παρίσι στο Innovation Day 2023, εκδήλωση με θέμα Καινοτομία ΜμΕ: Απελευθερώνοντας το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης.

Η εκδήλωση έφερε κοντά καινοτόμους από την Ευρώπη για να συζητήσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη των ΜμΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Huawei

ανακοίνωσε την έναρξη του Paris Innovation Center, το οποίο θα αποτελέσει πλατφόρμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Huawei και των συνεργατών της.

Στην ομιλία της, η Vicky Zhang, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Huawei, δήλωσε: «Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να οικοδομήσουμε το υγιές οικοσύστημα που θα επιτρέψει στην οικονομία της Ευρώπης να ευδοκιμήσει».

Καταλήγοντας, «χαιρόμαστε για την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί σας -ηγέτες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- και να έρθουμε μαζί για να βοηθήσουμε στην τόνωση της εμπορικής ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων».

Μαζί με τους συνεργάτες της HD Rain και Ubudu, η Huawei ανακοίνωσε στη συνέχεια την έναρξη του Paris Innovation Center.

Ο Kenneth Fredriksen, Αντιπρόεδρος της Huawei Europe, δήλωσε: «Πριν από τριάντα χρόνια, η Huawei ήταν επίσης μια μικρή εταιρεία. Σήμερα, είμαι περήφανος να ανακοινώσω ότι η Huawei θα ξεκινήσει το Paris Innovation Center της. Είτε είστε ένας εδραιωμένος οργανισμός είτε μια ΜμΕ, αυτή είναι μια πλατφόρμα για να βοηθήσει όλους τους συνεργάτες μας να αναπτυχθούν».

Η Huawei θα επενδύσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Paris Innovation Center και θα ανοίξει την πλατφόρμα της με πάνω από 80 βιομηχανικά σενάρια στους συνεργάτες της. Το Κέντρο θα ενθαρρύνει όχι μόνο την ανταλλαγή γνώσεων και την κοινή καινοτομία, αλλά θα παρέχει επίσης επαγγελματικούς πόρους για την ολοκλήρωση, την επαλήθευση και την υποστήριξη της εισόδου τους στην αγορά. Με ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης για τους συνεργάτες, αυτό το Innovation Center θα αποτελέσει μια αναβάθμιση από το Paris OpenLab της Huawei, το οποίο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 200 συνεργάτες από το 2018.

Η ψηφιακοποίηση είναι ένα βασικό θέμα

Ο Horst Heitz, Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού SME Connect, μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις ΜμΕ: «Το πλεονέκτημα των ΜμΕ και των νεοφυών επιχειρήσεων είναι οι πρωτοποριακές τους ιδέες και η καινοτόμος προσέγγισή τους στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, πρέπει να βελτιώσουν τις δικές τους επιχειρηματικές δομές, τις εσωτερικές διαδικασίες, την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και άλλα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιτευχθεί πλήρης ψηφιοποίηση και να προσαρμοστούν στην ταχέως μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή αγορά. Εδώ είναι όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να τους υποστηρίξουμε».

Πολλοί ηγέτες της βιομηχανίας κάλεσαν σε περισσότερες συνεργασίες για να βοηθήσουν τις ΜμΕ να πετύχουν. Η Julia Devos, επικεφαλής των New Champions, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δήλωσε: «Οι ΜμΕ αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας και το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υποστήριξης για να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος και να τους κάνουμε να ευδοκιμήσουν».

Ο François Mercier-Tigrine, Συνιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής, HD Rain, πρόσθεσε: «Οι ΜμΕ, ειδικά οι βαθιάς τεχνολογίας, είναι πολύ σημαντικές στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της στιγμής που μια τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε ερευνητικό εργαστήριο και της στιγμής που εκβιομηχανίζεται. Σε αυτή τη φάση, οι νέες τεχνολογίες χρειάζονται υποστήριξη στη χρηματοδότηση και την πρόσβαση στις αγορές, για παράδειγμα μέσω συνεργασιών με θεσμούς και μεγάλες εταιρείες. Το πρόγραμμα Digital InPulse της Huawei είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τις ΜμΕ να βρουν νέες ευκαιρίες σε αγορές όπου είναι ακόμα λίγο γνωστές».

Keywords
Αναζητήσεις
i-huawei-anakoinonei-to-paris-innovation-center-stin-europe-innovation-day-2023.htm
Τυχαία Θέματα