Η Goldman Sachs «βλέπει» για τον Ιούνιο τις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

20:20 1/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, τα επιτόκια στην ΕΕ δεν αναμένεται να μειωθούν πριν από το καλοκαίρι. Οι προβλέψεις της επενδυτικής τράπεζας «κουμπώνουν» με τις δηλώσεις μελών του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έχουν προαναγγείλει την μείωση

των επιτοκίων με σταδιακό ρυθμό από τον Ιούνιο.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη προσέγγιση της Goldman Sachs, που εκτιμούσε ότι ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα βλέπει πέντε μειώσεις των 25 μονάδων βάσεις, αντί για 6. Για το 2025, η Goldman Sachs αναμένει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις των 25 μονάδων βάσης, αντί για μία που έβλεπε μέχρι πρότινος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «αναμφίβολα το τέταρτο τρίμηνο του 2023 υπήρξε σαφής βελτίωση στην ευρωπαϊκή οικονομία και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις κινήσεις που έκαναν τα κράτη – μέλη προκειμένου να “μαζέψουν” τα προβλήματα των οικονομιών τους και να δώσουν ενθαρρυντικά μηνύματα στις αγορές».

Keywords
Αναζητήσεις
i-goldman-sachs-vlepei-gia-ton-iounio-tis-meioseis-epitokion-apo-tin-ekt.htm
Τυχαία Θέματα