Η Fed κρατάει «μικρό καλάθι» για τα επιτόκια

21:44 1/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) Τζερόμ Πάουελ, ξεκαθάρισε ότι η μείωση των επιτοκίων είναι δύσκολο να συμβεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Marketwatch, ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως τα ρίσκα για την επίτευξη των στόχων της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών αρχίζουν να είναι πιο ισορροπημένα, αλλά φρόντισε να κρατήσει «αποστάσεις» σχετικά με τη μείωση

των επιτοκίων.

Ο Πάουελ ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια «η νομισματική πολιτική έχει γίνει πολύ πιο αυστηρή με τα επιτόκια να βρίσκονται σε επίπεδο που είναι αρκετά πέρα από αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περιοριστικό».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Fed βλέπει πως η ζήτηση εργασίας συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά και ότι η αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή» και η απασχόληση ισχυρή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Marketwatch, ο Πάουελ απέφυγε να σχολιάσει την παγκόσμια κρίση που έχει δημιουργηθεί με τον πληθωρισμό και αρκέστηκε να αναφέρει πως «η βούληση του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου είναι σταθερή. Θα καταφέρουμε να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση. Μπορούμε να “γυρίσουμε” τον πληθωρισμό στο 2% το 2025».

Keywords
Αναζητήσεις
i-fed-krataei-mikro-kalathi-gia-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα