Η Eurobank μεγαλώνει και εξαπλώνεται στο εξωτερικό – Από διεθνείς εργασίες έως και 40% των κερδών Ομίλου

10:34 4/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μεγάλη ώθηση σε έσοδα και κέρδη από την επέκταση στο εξωτερικό που ξεκινά από την Κύπρο και φθάνει μέχρι την ιλιγγιωδώς αναπτυσσόμενη Ινδίας των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, προσδοκά η Eurobank.

Ο όμιλος επεκτείνεται στο εξωτερικό, αναμένοντας εγκρίσεις που θα ανεβάσουν στην Ελληνική Κύπρου το ποσοστό του σε 55,6% και διαφοροποιεί αυξάνοντας τις πηγές κερδοφορίας ως εξής:

Θυγατρική στη Βουλγαρία
– Έλεγχος Ελληνικής στην Κύπρο και πιθανή ενοποίησή του με την θυγατρική της Κύπρου
– Γραφεία αντιπροσωπειών σε Μέση Ανατολή και Βομβάη
– Διαχειριζόμενα κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ
– Έσοδα από ακίνητα

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Ειδικότερα η Eurobank όπως εξήγησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Σταύρος Ιωάννου καθώς επεκτείνεται διεθνώς, δημιουργεί γραφεία αντιπροσωπειών σε Ισραήλ, Ντουμπάι, Τζέντα και Βομβάη, για να εξυπηρετήσει διεθνείς πελάτες και τις εταιρείες τους, σε  Μέση Ανατολή και Ινδία. Θα έχει ως ορμητήριο στις δραστηριότητες αυτές την Κύπρο, που βασίζεται στο βρετανικό δίκαιο όπως και η Ινδία δημιουργώντας σχέσης κατανόησης και εμπιστοσύνης σε μία αγορά με 2 εκατομμύρια εύπορους ανθρώπους που θα ήθελαν να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους κοιτάζοντας και τις δυτικές αγορές.

Αυτό δημιουργεί με τη σειρά του μία πίτα υπό διαχείριση κεφαλαίων στο asset management, η οποία προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ.

Εδώ αναδεικνύεται και η σημασία της Ελληνικής στην Κύπρο η οποία εισφέρει στα κέρδη του 2023 μόνο το 29% των κερδών της, αλλά από το 2024 η ενοποίηση θα είναι πλήρης. Παράλληλα όμως, θα αποτελεί και την πύλη εισόδου για υπηρεσίες και κεφάλαια προς διαχείριση από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Η εξαγορά της Ελληνικής πρέπει να περάσει από τις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο και της ΕΚΤ, αλλά και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου. Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων η Eurobank με ποσοστό 55,6% στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Μεγαλονήσου, υποχρεούται να υποβάλει δημόσια πρόταση εξαγοράς προς τους μετόχους, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει έως το 65% το ποσοστό της. Η τράπεζα δεν θα βγει από το Χρηματιστήριο Κύπρου.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ο Όμιλος που ήδη ενίσχυσε τα μεγέθη του φέτος από το εξωτερικό το 2023, θα τα αυξήσει περισσότερο το 2024 και τα επόμενα χρόνια, με τις δραστηριότητες του εξωτερικού να εισφέρουν περί το 40% των κερδών της Eurobank.

Η νέα έδρα της Eurobank Σταδίου και Ομήρου – Τι είπε ο CEO Φωκίων Καραβίας

Πιο κεντρικά στην Αθήνα, απέναντι από την Παλιά Βουλή, ήρθε η έδρα της διοίκησης της τράπεζας, σε ανακαινισμένο βιοκλιματικό και ενεργειακώς αποδοτικό κτήριο, την παλαιά έδρα της Ασφαλιστικής Φοίνιξ.

Το κτήριο έχει εκσυγχρονισθεί σε ένα λιτό στολίδι για την περιοχή και ταυτόχρονα έχει εκσυγχρονισθεί πλήρως όχι μόνον ενεργειακά, αλλά και από την άποψη των τεχνολογικών δυνατοτήτων και των προηγμένων ηλεκτρονικών και διαδικτυακών διασυνδέσεων που παρέχει.

Το μήνυμα όμως είναι η αναβάθμιση του Αθηναϊκού Κέντρου μαζί με την αναβάθμιση του τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

«Η οδός Σταδίου ήταν ο δρόμος της κρίσης και τώρα αποκτά ξανά ζωή και δυναμική», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στην παρουσίαση των νέων γραφείων. Εστίασε ιδιαίτερα στη λιτή και αποτελεσματική αισθητική, που συμβαδίζει με το πνεύμα που κυριαρχεί στον Όμιλο και στο στυλ που χαρακτηρίζει τη διοίκησή του.

Σε σύγκριση με το Μποδοσάκειο που χρησιμοποιούσε η τράπεζα μέχρι τώρα, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας φθάνει το 80% και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 76%. Η ένταση της ενέργειας ανά εργαζόμενο έχει μειωθεί κατά 37%.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank ανέφερε ότι: «η Eurobank συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε οτιδήποτε σηματοδοτεί το σύγχρονο και το πρωτοποριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και επενδύει στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχής ως πόλο έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονίζονται και αξιοποιούνται εμβληματικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας.

Η απόφασή μας να αναδείξουμε το υπερσύγχρονο, ριζικά ανακαινισμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σταδίου, ως Κτίριο της Ανώτατης Διοίκησης, υπογραμμίζει αυτή μας τη στόχευση. Υπηρετεί παράλληλα τη θέλησή μας για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους.

Τα νέα μας γραφεία, με σύγχρονη, υψηλής αισθητικής, λιτή γραμμή, ακριβώς απέναντι από το ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που κοσμεί την περιοχή, αναβαθμίζουν ευρύτερα την ιστορική πλατεία Κολοκοτρώνη, που συνδέθηκε με την κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου για έναν περίπου αιώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα την αναγέννηση του κέντρου της πόλης και την μετεξέλιξή του σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο κόμβο επιχειρηματικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα».

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
i-eurobank-megalonei-kai-exaplonetai-sto-exoteriko--apo-diethneis-ergasies-eos-kai-40-ton-kerdon-omilou.htm
Τυχαία Θέματα