Γιώργος Μουλκιώτης: «Γκεμπελίστικη η στάση της ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

17:52 28/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης επί του οικονομικού νομοσχεδίου από Βουλής, και της διττής κοινοβουλευτικής στάσης του Κινήματος Αλλαγής που καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της Αρχής αλλά επανήλθε υποστηριζόμενo επίμαχα άρθρα αυτού, δίνουμε τον λόγο στον Βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που επέλεξε να αναπτύξει μία επιθετική αλλά καθόλα τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική ρητορική.

Όπως επεσήμανε από την αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Μουλκιώτης (ολόκληρη η τοποθέτηση στο τέλος του κειμένου, «το υπό συζήτηση

νομοσχέδιο, παρά τις επιμέρους θετικές διατάξεις, αναπαράγει τον επιδοματικό λαϊκισμό και την κουλτούρα των χαμηλών προσδοκιών, καθώς στερείται συνολικού πλαισίου για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου».

Αυτή ήταν και η βάση της μεταξύ μας συζήτησης. Ο Γιώργος Μουλκιώτης κλήθηκε να προσδιορίσει το κοινοβουλευτικό αποτύπωμα που επιθυμεί να αφήσει η παράταξη παρόντος του νέου προέδρου του Κινήματος, που εξαρχής θέλησε να τραβήξει μία βαθιά-κόκκινη γραμμή στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ.

Από την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων ακόμα, κατέστη σαφές ότι ο πρωθυπουργός θα ήθελε να μπορεί να ποντάρει σε έναν ώριμο «αρωγό» και συνομιλητή εκ των αριστερών του. Είναι αυτό εφικτό και πως εκλαμβάνουν τα στελέχη του κινήματος την χωρίς τέλος «διαρροή» συντρόφων τους σε κυβερνητικούς θώκους.

Ο κ. Μουλκιώτης, μέσα από αυτή την πρώτη συνέντευξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, είναι καταιγιστικός. «Είμαστε δύναμη ευθύνης και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως» δηλώνει κι εξηγεί «Γι’ αυτό και αντιμετωπίζομε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αξιακά και στη βάση αρχών και όχι με μικροκομματική ματιά ή ψηφοθηρική στόχευση. Αυτό έχει προκαλέσει έκδηλη νευρικότητα στην Κυβέρνηση».

Ενώ, αναφορικά με την δίχως τέλος διαρροή στελεχών προς τους γαλάζιους κόλπους, ήταν ξεκάθαρος, «Η διαρροή στελεχών προς την κυβερνώσα παράταξη με στόχο την άνοδο σε διάφορους θώκους δεν αποτελεί πρωτοτυπία… Ως παράταξη, αυτό που έχουμε πει ξεκάθαρα είναι ότι στελέχη τα οποία εξαργύρωσαν το πολιτικό κεφάλαιο του ΠΑΣΟΚ σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και εξουσίας, δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ».

Οι πολίτες κρίνουν εάν το κυβερνητικό έργο είναι μεταρρυθμιστικό ή όχι. Δεν καθίσταται μεταρρυθμιστικό μόνο επειδή το αναφέρει αυτάρεσκα ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλκιώτη, στο GOV NEWS

Keywords
Αναζητήσεις
giorgos-moulkiotis-gkebelistiki-i-stasi-tis-nd-apenanti-sto-pasok-kinal.htm
Τυχαία Θέματα