Γιάννης Διονάτος: Ελλάδα against all odds!

07:52 29/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι τελευταίες ημέρες καταδεικνύουν αυτό που υποστηρίζεται σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων, λίγων, ετών, πως η Ελλάδα, όχι απλά έχει επιστρέψει στην κεντρική σκηνή των οικονομικών εξελίξεων, αλλά προσελκύει ολοένα και πιο εντεινόμενο ενδιαφέρον από μέρους των πλέον ώριμων, σημαντικών, επιδραστικών, σεβαστών και πλούσιων σε ενδιαφέρον και κεφάλαια προς επένδυση, οίκων παγκοσμίως.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice 

Κι

αυτό, σε μια εποχή που διακρίνεται από έντονη αβεβαιότητα, με πολλαπλές προκλήσεις, αστάθεια που αυξάνεται μέρα την ημέρα, αλλά και μια σειρά από αναστολές που αφορούν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, όπου σημαίνουσες χώρες (λ.χ. Κίνα, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία) δείχνουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές αναπτυξιακές προκλήσεις.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και την σταδιακά επεκτεινόμενη επιθετικότητα μεταξύ διαφόρων χωρών που έχουν σχετική όσο και αρνητική προϊστορία, εκτοξεύουν τις τιμές σε πρώτες ύλες, ενέργεια και  τις μεταφορές στο διεθνές εμπόριο.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Επιπροσθέτως, οι επικείμενες Ευρωεκλογές και ακόμη πιο σημαντικά αυτές για την ανάδειξη Προέδρου στις ΗΠΑ, αντί να εκλαμβάνονται ως μια δημιουργική πρόκληση με αναμενόμενη θετική επίδραση, έρχονται να προσθέσουν «πονοκεφάλους», με το βαθμό δυσεπίλυσής τους να εξαρτώνται εν πολλοίς από τα τελικά αποτελέσματα αμφοτέρων. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προαλείφεται κάποια θετική εξέλιξη προσεχώς…

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, η Ελλάδα προσομοιάζει με μια… ξένη νησίδα, στην οποία οι ρυθμοί ανάπτυξης ενισχύονται, οι θέσεις εργασίας πολλαπλασιάζονται, το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων δείχνει εξόχως ισχυρό, ενώ ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η ίδια η χώρα αποτελούσε ένα πείραμα ψηφιακού δίδυμου (digital twin) είναι -περίπου- βέβαιο πως δεν θα κατάφερνε να απορροφήσει το πολύπλευρο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για αυτήν.

Όπου κι εάν κοιτάξτε, από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, την εβδομάδα που φεύγει, τα μηνύματα είναι αποθεωτικά, υποσχόμενα ανθηρές εξελίξεις!

Ζητούμενο για τις κορυφαίες επιχειρήσεις της πατρίδας μας είναι να φροντίσουν με επιμέλεια και αποτελεσματικότητα τις εσωτερικές δομές τους, να διαμορφώσουν μια φιλόδοξη, επιθετική και προπαντός εξωστρεφή στρατηγική, με συγκεκριμένους στόχους, φροντίδα για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με τις κατάλληλες επενδύσεις, αλλά και την επεξεργασία ενός πλάνου εξαγορών, που θα στηρίξει την ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο αποδοτική ανάπτυξή τους.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Η κεντρική ιδέα που οφείλουν να ενστερνιστούν και υιοθετήσουν απ’ άκρου εις άκρον της στρατηγικής τους είναι η διαπίστωση πως η Ελληνική αγορά ΔΕΝ χωρά, ούτε δύναται να στηρίζει εσαεί και αποδοτικά τη λειτουργία τους. 

Εξάλλου, μια ματιά στις ηγέτιδες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας μας είναι αρκετή προκειμένου να αντιληφθούν το modus operandi που πρέπει να αναζητήσουν και την λογική γύρω από την οποία θα πρέπει να δομήσουν τα πλάνα ανάπτυξής τους για το εγγύς μέλλον. 

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-ellada-against-all-odds.htm
Τυχαία Θέματα