Γ. Σταθάκης: Μέχρι τα μέσα του 2018 η πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ

10:37 11/9/2017 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποεπένδυση περίπου του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η Συμφωνία και είναι βιώσιμη. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της πρότασης, το Market Test τον Οκτώβριο και η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης ως τα μέσα του 2018.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, το Σάββατο στο συνέδριο της ΔΕΗ με θέμα «Investment Opportunities in Southeastern Europe», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον στο market test και δεν θα δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο". "Ο δικός μας στόχος είναι να προσελκυστεί τεχνογνωσία και κεφάλαια για την αναβάθμιση υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την κατασκευή νέων, τελευταίας τεχνολογίας, που θα αντικαταστήσουν εν μέρει την ισχύ μονάδων που αποσύρονται οριστικά. Ώστε η αποεπένδυση να συνδυαστεί με στρατηγικά ζητήματα ενεργειακού σχεδιασμού", ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ομιλία του, ο κ. Σταθάκης επισήμανε επίσης πως η Ελλάδα στη δρομολογούμενη αποανθρακοποίηση της Ευρώπης απαντά με τον Εθνικό Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό, ο οποίος θα περιγράφει τους εγχώριους στόχους για την Ενέργεια και το Κλίμα για τη δεκαετία 2020-2030. Επιδίωξη του ενεργειακού σχεδιασμού είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή του.....

The post Γ. Σταθάκης: Μέχρι τα μέσα του 2018 η πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ appeared first on EMEA.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα