Ευρωαγορές: Στα κόκκινα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν

11:06 13/6/2025 - Πηγή: Emea.gr

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν έπληξε τη διάθεση για ρίσκο και έστρεψε τους επενδυτές στα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείώνει πτώση 0,74 στις 545,77 μονάδες στις 11:03 ώρα Ελλάδας.

Οι νέες εντάσεις επέτειναν την επιφυλακτικότητα στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, οι οποίες ήταν ήδη αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο από τη δασμολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου

Ντόναλντ Τραμπ.

Η κλιμάκωση της έντασης στην πλούσια σε αποθέματα πετρελαίου Μέση Ανατολή οδήγησε σε άλμα την τιμή του αργού, που πριν από λίγο ήταν αυξημένη κατά 7% και ασκούσε πιέσεις στις μετοχές των αεροπορικών εταιριών.

Ο κλάδος των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε πτώση 3,1%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές ενέργειας κατέγραψαν άλμα, με τη Shell και τη BP να ενισχύονται κατά 1,9%. Ενισχυμένες ήταν και οι μετοχές των εταιριών αμυντικού εξοπλισμού, με τη γαλλική Dassault Aviation να καταγράφει άνοδο 1,3% και την ιταλική Leonardo κέρδη 2,3%.

Keywords
Αναζητήσεις
evroagores-sta-kokkina-logo-ton-israilinon-epitheseon-sto-iran.htm
Τυχαία Θέματα