Επιφυλακτικοί οι Θεσμοί για τη νέα ελληνική πρόταση – Αρνητικές δηλώσεις από Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε

14:15 1/7/2015 - Πηγή: Emea.gr

«Πρώτα απ' όλα η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει» δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι λείπει η σαφήνεια από την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας

και δανειστών έως τα μεσάνυχτα.

Το παλαιό πρόγραμμα του EFSF έληξε και τώρα θα χρειαζόταν ένα νέο πρόγραμμα του ESM με διαφορετικούς όρους, επισημαίνει.

Επισήμανε ότι με την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος δημιουργείται μια νέα κατάσταση και οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του ESM.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα» δήλωσε και προέβλεψε ότι οι νέες συνομιλίες θα γίνουν υπό πιο δύσκολες συνθήκες.

Επέρριψε δε την ευθύνη στην «ακατανόητη πλέον συμπεριφορά της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν την συμφωνία διότι δεν υπάρχει πλέον και δεν υπήρχε ποτέ.

Ως προς το Eurogroup της Τρίτης, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών δήλωσαν ότι η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή.

The post Επιφυλακτικοί οι Θεσμοί για τη νέα ελληνική πρόταση – Αρνητικές δηλώσεις από Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε appeared first on EMEA.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα