Ελεύθερος Σκοπευτής: Που ήμασταν και που βρεθήκαμε

08:40 31/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Όχι δεν έχασαν τα δισεκατομμύρια το δρόμο χθες, σε ελληνικό χρέος ήθελαν να μπουν. Που ήμασταν και που βρεθήκαμε…

Σειρά έχουν οι μετοχές. Ο επενδυτικός στόχος είναι Ελλάδα για τους ξένους. Η αναβάθμιση της μίας αγοράς παρασύρει θετικά και την άλλη. Κι έχουν γνώση οι φύλακες. Επίσης, η αγορά έχει ειδήσεις και τις ξεδιπλώνει σταδιακά.

Πρώτα το Ελευθέριος Βενιζέλος

που θα φέρει πολύ νέο χρήμα από το εξωτερικό. Με τους ίδιους τους ξένους μετόχους να διαφημίζουν τον ελληνικό τουρισμό κι ένα μεγάλο αεροδρόμιο που φιλοδοξεί να γίνει διεθνής κόμβος.

Στη συνέχεια η Πειραιώς που έχει ρίξει πολύ δουλειά και θα αποδώσει. Ήδη φαίνεται στο ταμπλό.

Τι τιμές στόχους έβαλε η Piraeus Securities στις τράπεζες;

Alpha Bank: στα 2,6 ευρώ από 2,15 ευρώ πριν,

Εθνική Τράπεζα: στα 8,80 ευρώ από 8 ευρώ πριν,

Eurobank: στα 2,6 ευρώ από 2,20 ευρώ.

ΕΤΕ και Eurobank έχουν μεγάλο πλεόνασμα ρευστότητας. Η δεύτερη μετά την εξαγορά στη Βουλγαρία έκανε και την εξαγορά στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δώσει δάνεια σε τρεις διαφορετικές αγορές, που θα φέρουν έσοδα και κέρδη.

Η ΕΤΕ δεν βρήκε κατάλληλο στόχο για εξαγορά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιήσει τη ρευστότητά της με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Κάπου 71 δισ. ευρώ δανείων διαχειρίζονται οι servicers. Σε βάθος χρόνου περί τα 20-40 δισ. ευρώ είναι το δυνητικό μέγεθος αυτής της αγοράς, πιστεύουν από την ΕΤΕ. Έχει κάνει την προεργασία, έχει τη ρευστότητα θα έχει δικαίωμα να επιλέξει παίζοντας μόνη της, καθώς έχει ήδη το μικρότερο δείκτη ανοιγμάτων στην αγορά.

Αν πάρει 2 – 3 δισ. ευρώ δανείων δεν είναι μεγάλη αύξηση στο χαρτοφυλάκιό της; Επίσης η τιμή έχει σημασία.

Ξανά στην έκθεση της Piraeus Securities, που εκτιμά τη μερισματική απόδοση της Alpha Bank στο 4,8%, της Eurobank στο 5,6% και την Εθνικής Τράπεζας στο 5%.

Στα 17,10 ευρώ έβαλε η Optima Bank την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ, δίνοντας περιθώρια ανόδου σχεδόν 45%. Εννοείται ότι διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή που είναι στις κορυφαίες επιλογές της. Το νέο επενδυτικό πλάνο της ΔΕΗ σε συνδυασμό με το πως προχώρησε μέχρι τώρα τους προηγούμενους στόχους, έχει ενθουσιάσει την αγορά. Σπουδαία δουλειά από τον επικεφαλής Γιώργο Στάσση και τους συνεργάτες του κι όλοι τώρα προσδοκούν να επαναλάβει την επιτυχία.

Η Optima αναβαθμίζει καθαρά κέρδη και EBITDA, αναμένει έσοδα άνω των 10 δισ. ευρώ έως το 2026 και αναρρίχηση των καθαρών κερδών από 216,9 εκατ. ευρώ το 2023, σε 410,8 εκατ. ευρώ το 2024, στα 630 εκατ. ευρώ το 2025 και στα 779 το 2026. Το πρώτο μέρισμα εκτιμάται ότι θα είναι 0,20 ευρώ.

Ωχ, ωχ ο Γερμανός Νάγκελ της Bundesbank, ο Αη Γιώργης που έφαγε το δράκο. Τι ήταν αυτό που είπε ότι «τιθασεύσαμε αυτό το αδηφάγο κτήνος»; Πάμε για επιτόκια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε;

«Με στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και την χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δημιουργούμε ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα Διανομής στην Ευρώπη με συνοδοιπόρο μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες, την Inter IKEA. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει τη Μικτή Εύλογη Αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας μας κατά 45 εκατ. ευρώ ενώ θα προσθέσει στα ετήσια έσοδα από το έτος 2026 επιπλέον 3 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates Δημήτρης Παπούλης:

Είδες ο Fourlis;

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-pou-imastan-kai-pou-vrethikame.htm
Τυχαία Θέματα