Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Αναίρεση στο βούλευμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie

Αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο είχαν αποδεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι οι οποίοι εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές της εν λόγω εταιρείας είχαν καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση

κατά του βουλεύματος που ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων υπέρ του Δημοσίου, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie.

Η απόφαση του συμβουλίου Εφετών είχε εκδοθεί κατά πλειοψηφία δύο προς ένα, υπέρ της αποδέσμευσης. Η πλειοψηφία των δικαστών είχε κρίνει ότι από την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και την αναμενόμενη εξυγίανση της εταιρείας, το δημόσιο ευελπιστεί και αναμένει μεγαλύτερα οφέλη, εν σχέσει με την περίπτωση που όλα έμεναν σε «πάγωμα».

Ο κ. Ζήσης όμως έκανε δεκτή την αίτηση των συνηγόρων των ζημιωθέντων επενδυτών και άσκησε την υπ’αριθ. 56/2023 αναίρεση του βουλεύματος.

Τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποδεσμευθεί:

Η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 497 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο δήμο νέου Ψυχικού.

2. Δύο αγροτεμάχια έκτασης 316 τετραγωνικών μέτρων και 334 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκονται στο δήμο Κορωπίου.

3. Ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.883.34 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κορωπίου – Βάρης.

4. ένα οικόπεδο έκτασης 42.14 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην πόλη των Φηρών.

5. Οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 1.110 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας.

6. Γεωτεμαχιο εμβαδού περίπου 16.000 των τετραγωνικών μέτρων με κτίσμα 2 ορόφων εμβαδού τριών χιλιάδων 819 τετραγωνικών μέτρων στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας κοντά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, οικόπεδο εμβαδού 12.000 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Άγιος Στέφανος.

7. Ακίνητο εμβαδού 687 τετραγωνικών μέτρων στο δήμο Κορωπίου.

Επιπλέον, η απόφαση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει και μετρητά που φτάνουν συνολικά σε 3.087.000 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
eisangelia-tou-areiou-pagou-anairesi-sto-voulevma-apodesmefsis-ton-periousiakon-stoicheion-tis-etaireias-folli-follie.htm
Τυχαία Θέματα