Δωρεάν κρυπτονομίσματα: Τι είναι και πώς να τα αποκτήσετε

17:20 13/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Κάποιοι από εσάς ίσως να θυμάστε τα περίφημα παλαιότερα γουέστερν, στα οποία βλέπαμε έναν ή περισσότερους ήρωες, εξοπλισμένους με ένα φτυάρι, έναν χάρτη, άφθονες φήμες και πολλή ελπίδα να αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς και αμύθητα πλούτη στα άγονα τοπία της άγριας δύσης. Οι ιστορίες τους δεν είχαν πάντα ευτυχισμένο τέλος, αλλά ποιος μπορούσε να μην γοητευτεί από το κυνήγι του ονείρου και τις περιπέτειες στις οποίες τους οδηγούσε;

Οι εποχές ωστόσο άλλαξαν. Οι άνθρωποι, πάλι, όχι και τόσο. Σε καιρούς δύσκολους και γεμάτους οικονομική ανασφάλεια, ποιος δεν θα ήθελε να δει τη ζωή του να γίνεται

ευκολότερη, από την ασφάλεια που του προσφέρει η άνεση του καναπέ του, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα;

Η απάντηση είναι τα δωρεάν κρυπτονομίσματα και οι διάφοροι τρόποι που μπορείτε να τα αποκτήσετε. Συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα και πώς μπορείτε να αποκτήσετε.

Μαθαίνοντας τα βασικά

Το 2021 ήταν κατά πολλούς μια χρονιά-σταθμός για τον συναρπαστικό κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με αγωνιώδη σκαμπανεβάσματα που περιλάμβαναν τόσο θεαματικές αυξομειώσεις όσο και ιλιγγιώδεις αξίες. Κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum, το Solana και το Dogecoin σκαρφάλωσαν σε επίπεδο ρεκόρ και μοίρασαν άφθονα κέρδη σε όσους επέμειναν σε αυτά κατά τη διάρκεια των δύσκολων περιόδων. 

Φυσικά, όσοι δεν έχουν χρήματα να επενδύσουν μπορούν να πάνε και δια της πλαγίας οδού αναζητώντας τρόπους να κερδίσουν κρυπτονομίσματα δωρεάν. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να ανταμειφθείτε με κρυπτονομίσματα, αρκεί να το κάνετε συνειδητά και να μην ξεχνάτε ποτέ μια βασική αρχή της αγοράς: επειδή εσείς δεν πληρώνετε γι’ αυτά δεν σημαίνει ότι εκείνοι που τα προσφέρουν δωρεάν δεν κερδίζουν έτσι κι αλλιώς. 

Εννοείται πως πριν κάνετε το οτιδήποτε πρέπει να εξοικειωθείτε με την ορολογία που κυριαρχεί στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων ώστε να μην αγχώνεστε και να μη βαδίζετε στα τυφλά.

Η ακαταμάχητη γοητεία των Airdrops

Μια safe επιλογή για τους αρχάριους είναι τα λεγόμενα airdrops. Πρακτικά, όταν οι δημιουργοί ενός νέου κρυπτονομίσματος ετοιμάζονται να το λανσάρουν στην αγορά, μοιράζουν έναν αριθμό κρυπτονομισμάτων δωρεάν σε νέους χρήστες με μόνο αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στο κρυπτονόμισμα.

Στους λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών όλα αυτά ακούγονται μάλλον οικεία και όχι άδικα. Η λογική των airdrops είναι πάνω κάτω η ίδια που διέπει τα μπόνους χωρίς κατάθεση που κατά καιρούς μοιράζουν διάφορα online καζίνο. Προσφέροντας κάτι δωρεάν όταν ξεκινούν τη λειτουργία τους προσελκύουν νέους πελάτες και κερδίζουν αναγνωρισιμότητα μέσα σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι αφού δεν πληρώνεις τίποτα δεν μπορείς και να χάσεις τίποτα και στο τέλος όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Για να λάβετε μέρος σε airdrops θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες κάθε εταιρείας αλλά μια διεύθυνση email, ένα e-wallet και η συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες μέσω των social media είναι ο κοινός παρονομαστής. Φυσικά, δεν χρειάζεται καν να πούμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είστε με τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς οι διαδικτυακές απάτες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην εποχή μας.

Παίζοντας παιχνίδια επί πληρωμή

Κι όμως γίνεται. Ειδικά αν ανήκετε σε εκείνους που λατρεύουν τα παιχνίδια από το κινητό και τον υπολογιστή τα πράγματα που έχετε να κάνετε για να κερδίσετε δωρεάν κρυπτονομίσματα είναι ελάχιστα. Τα γνωστά και ως crypto games έχουν τα πάντα: χαρακτήρες, επίπεδα, γρίφους, αποστολές, συμμάχους, εχθρούς, δράση και ανταμοιβές σε διάφορα κρυπτονομίσματα.

Όσο περισσότερο παίζεται ένα παιχνίδι και όσο περισσότερες διαφημίσεις παρακολουθείτε τόσο περισσότερα είναι και τα κρυπτονομίσματα που κερδίζετε. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσοι περισσότεροι παίζουν το παιχνίδι τόσο αυξάνεται η δημοτικότητά του, οι διαφημίσεις και τα κέρδη των δημιουργών.

Φυσικά τα πράγματα στη ζωή σπάνια είναι τόσο απλά και τα crypto games δεν αποτελούν εξαίρεση. Αρκετά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε τόσο για να αποφύγετε τις αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη σας όσο και για να μην κινδυνέψετε να χάσετε τα κρυπτονομίσματα που έχετε κερδίσει.

Στους πιο δημοφιλείς τίτλους της χρονιάς που διανύουμε φιγουράρουν το Gods Unchained, το Coin Battle of Guardians, το Axie Infinity και το Plant vs. Undead.

Συμμετοχή σε έρευνες

Μια από τις πάγιες στρατηγικές marketing πολλών μεγάλων εταιρειών ήταν ανέκαθεν οι έρευνες αγοράς με μορφές ερωτηματολογίου ή κουίζ που τους έδιναν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της πελατειακής τους δεξαμενής αλλά και να την επεκτείνουν.

Πολλές από αυτές τις έρευνες γίνονταν με την καταβολή ενός μικρού ποσού προς τους συμμετέχοντες. Το ίδιο εξακολουθεί να γίνεται και σήμερα μόνο που κάποιες εταιρείες πληρώνουν πλέον με κρυπτονομίσματα αντί για χρήματα. Μπορεί το αντίτιμο της συμμετοχής να κυμαίνεται σε συμβολικά επίπεδα και να μην αρκεί για να αλλάξει ραγδαία την οικονομική κατάσταση κάποιου, είναι, ωστόσο, μια αρχή ειδικά για όσους είναι άπειροι στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν τον συναρπαστικό αλλά και απρόβλεπτο κόσμο.

Ο μαγικός κόσμος των NFTs

Τα NFTs (Non-fungible tokens ή ελληνιστί Μη Ανταλλάξιμα Νομίσματα) θεωρούνται ευρέως ως μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες του μέλλοντος. Πρόκειται ουσιαστικά για ψηφιακά στοιχεία που δημιουργούνται μέσω blockchain και χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητά τους αφού δεν γίνεται να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο. Μπορούν να είναι οτιδήποτε: έργα τέχνης, βίντεο, φωτογραφίες, ακόμα κι ένα απλό tweet

Νέα NTFs κυκλοφορούν στην αγορά σε καθημερινή βάση και πολλές είναι οι περιπτώσεις που κάποια μοιράζονται δωρεάν. Παρά την εντυπωσιακή είσοδο και την υψηλή δημοτικότητά των NFTs στον κόσμο των ηλεκτρονικών επενδύσεων, πολλοί είναι εκείνοι που προειδοποιούν ότι πρόκειται για την επόμενη μεγάλη φούσκα της εποχής μας.

Λένε πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Αυτό κάποιες φορές είναι αλήθεια. Κάποιες άλλες, όμως, όχι. Σήμερα όντως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσει κάποιος δωρεάν κρυπτονομίσματα. Να έχετε, ωστόσο, πάντα κατά νου ότι όπου υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες δεν λείπουν και οι επιτήδειοι που μπορεί να σας εξαπατήσουν. Άλλωστε, στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων κυριαρχούν η μεταβλητότητα και η έλλειψη ρυθμιστικών πλαισίων, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα