Χάρης Δούκας: «Ναι! Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη και δίκαιη Αθήνα»

10:32 7/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη για τον Μητροπολιτικό Δήμο της χώρας φέρει ένα βιογραφικό μεγατόνων κι ένα οραματικό πλαίσιο για το Δήμο Αθήνας που καθηλώνει.

Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει διανύσει πολλά ακαδημαϊκά «χιλιόμετρα», με τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει στους τομείς κλίματος και ενέργειας, να τυγχάνουν σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς

δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το Harvard να τον συγκαταλέγει στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων, όλων των ειδικοτήτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Χάρης Δούκας οραματίζεται για τον Δήμο Αθήνας ένα Πράσινο Άλμα και γνωρίζοντας πως να το πετύχει αποκαλύπτει πως έχει ήδη ενσωματώσει στο ολοκληρωμένο πρόγραμμά του για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας και τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. «Κάθε δράση μας θα συμφύεται και θα παράγει ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα» δεσμεύεται.

Η πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων δεν τυγχάνει μόνο της στήριξης του ΠΑΣΟΚ. Μία πολυπληθής ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και προσωπικοτήτων της πρωτεύουσας τάσσεται στο πλευρό του, με τον ίδιο να βιάζεται να συνεργαστεί μαζί τους, καθώς, όπως παραδέχεται «Υπολογίζω σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί έχουν να εισφέρουν ο καθένας κάτι πολύ ξεχωριστό στην προσπάθεια».

Σε ότι αφορά την επικείμενη εκλογική κούρσα και την αποδοχή της κομματικής στήριξης που του προσέφερε το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει σε αυτή την πρώτη του συνέντευξη στο GOV NEWS «Τα προβλήματα της Αθήνας είναι βαθιά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά. Ο καθένας μπορεί να έχει την κομματική του ταυτότητα αλλά η πόλη χρειάζεται όραμα, κατεύθυνση και σχέδιο. Κανείς δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει κάτι καλό για την Αθήνα αν έχει μόνο κομματική στήριξη».

Είμαι θιασώτης της διαμόρφωσης δημόσιων πολιτικών βάσει τεκμηρίωσης. Η επιτυχία των στόχων ενός Δημάρχου δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα ενός συναρπαστικού και ρεαλιστικού σχεδίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην ιστοσελίδα GOV NEWS

Keywords
Αναζητήσεις
charis-doukas-nai-boroume-na-dimiourgisoume-mia-pio-viosimi-kai-dikaii-athina.htm
Τυχαία Θέματα