ΧΑ: Ξανά στα υψηλά αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανόδου

08:40 10/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μέσω των τραπεζών και των μεγάλων ελληνικών εταιρειών επιχειρείται η είσοδος κεφαλαίων στο ΧΑ σε αντιστοιχία και με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα όπου αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα εισροές κεφαλαίων από funds που ακολουθούν δείκτες στους οποίους εμφανίζεται πλέον και το χρέος της αναβαθμισμένης ελληνικής οικονομίας.

Ελεύθερος Σκοπευτής: Από Αμερική οι εντολές για Εθνική Τράπεζα,

η φθηνή μετοχή της Alpha Bank,
ο κ. Στάσσης αλλάζει τη ΔΕΗ, ανάρπαστα τα ομόλογα Ευρωζώνης, υπερβολές στη Wall Street!

Χθες οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων της Ευρώπης έσπασαν ρεκόρ, με μεγάλη ζήτηση ακόμα και για τα ιταλικά ομόλογα που υπερκαλύπτονταν, όπως και τα βελγικά, τα αγγλικά κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ρευστότητα και οι επενδυτές πιστεύουν ότι δεν θα βρουν ξανά για μεγάλο διάστημα τόσο ψηλά επιτόκια.

Αλλά το πότε θα μειωθούν το επιτόκια εξαρτάται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται την Πέμπτη, στη Wall Street (και την Παρασκευή ανακοινώνουν αποτελέσματα οι τράπεζες, που λογικά θα έχουν κέρδη λόγω της αύξησης επιτοκίων).

Με δεδομένο ότι χθες μόνον ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει θετικά και με οριακή άνοδο, οι εντολές σε ΕΤΕ και ΔΕΗ μπορεί να αναβληθούν για άλλη μέρα ή να ενεργοποιηθούν σήμερα. Μόνον οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές το γνωρίζουν.  

Χθες το βράδυ μικρές απώλειες σημείωσε ο δείκτης Dow Jones και ο δείκτης S&P 500 καθώς οι πωλητές επανήλθαν φοβούμενοι ότι οι μειώσεις επιτοκίων αργούν, πιέζοντας έτσι μετοχές και ομόλογα.

Οι τεχνολογικές εταιρείες και ο Nasdaq πήγαν καλύτερα με μικρή άνοδο.

Ο Dow Jones έχασε 157,85 μονάδες ή -0,42% και έκλεισε στις 37.525,16 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 7,04 μονάδες ή -0,15% στις 4.756,50 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 13,94 μονάδες ή 0,09% κλείνοντας στις 14.857,71 μονάδες.  

Παρά τη μικρή άνοδο των τιμών στο αργό, η μετοχή του Dow Jones με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν  η Chevron (-2,54%).

Keywords
Αναζητήσεις
cha-xana-sta-ypsila-antimetopizei-tin-proklisi-tis-anodou.htm
Τυχαία Θέματα