Από αύριο τα ομόλογα της INTRALOT με επιτόκιο 6% -6,4% – ‘Ολες οι λεπτομέρειες

14:15 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη, η διάθεση των ομολόγων της INTRALOT και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με το εύρος στο επιτόκιο να έχει οριστεί μεταξύ 6% και 6,4% με την εταιρία να σκοπεύει σε άντληση 130 εκατ. ευρώ, μέσω 130.000 ομολογιών με τιμή εκάστης 1.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση και το επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν στον διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χ.Α. το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Τα

κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

Πως θα προκύψει το τελικό επιτόκιο

Ενδεικτικά, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσης έκδοσης των Ομολογιών.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο θα καθορισθεί εντός του ανωτέρω αναφερόμενου δεσμευτικού εύρους της απόδοσης. Το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινά για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς Επενδυτές και Ιδιώτες Επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση Ομολογιών με Δημόσια Προσφορά.

Εάν το ομολογιακό δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 120.000.000 ευρώ, η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών ατόκως.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο θα καθορισθεί εντός του ανωτέρω αναφερόμενου δεσμευτικού εύρους της απόδοσης.

Πως θα γίνει η κατανομή των ομολογιών

Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία (1) Ομολογία, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές θα εγγράφονται στην κατώτατη απόδοση του ανωτέρω αναφερόμενου εύρους απόδοσης. Ως αξία της συμμετοχής για τους Ιδιώτες Επενδυτές ορίζεται το γινόμενο του αριθμού των αιτούμενων Ομολογιών επί την ονομαστική αξία 1.000 εκάστης Ομολογίας.

Η απόδοση που θα συμπεριλαμβάνεται στην Αίτηση Κάλυψης, εντός του ανωτέρω αναφερόμενου εύρους απόδοσης, θα είναι με βήμα 5 μονάδων βάσης, ήτοι 0,050%.

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:

• ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 39.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 130.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και

• ποσοστό έως και 70% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 91.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 130.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Εφόσον έχουν ικανοποιηθεί οι εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών για το 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς, για τον τελικό προσδιορισμό του ποσοστού κατανομής ανά κατηγορία επενδυτών θα ληφθούν υπόψη:

α) η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές,

β) η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών που υπερβαίνει το 30%,

γ) το πλήθος των Αιτήσεων Κάλυψης που αφορούν σε Ιδιώτες Επενδυτές, καθώς και

δ) η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά.

Πως θα αξιοποιηθούν τα 130 εκατ. ευρώ

Τα καθαρά έσοδα της παρούσας έκδοσης (περίπου 124,5 εκατ.) θα κατευθυνθούν, μέσω της Intralot Capital Luxemburg για αποπληρωμή των senior notes ομολογιών, λήξης Σεπτεμβρίου 2024, ανεξόφλητου υπολοίπου 229,5 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες δεν έλαβαν πιστοληπτική αξιολόγηση, αλλά η INLOT διαθέτει πιστοληπτική διαβάθμιση από Fitch (CCC+ στις 5/2/24) και Moody’s (Caa1 στις 1/12/23).

Τα senior notes που θα αποπληρωθούν, περιλαμβάνουν περιοριστικά covenants, ως προς τον – πρόσθετο- δανεισμό, που μπορεί να αναλάβει ο όμιλος, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός, που σύνηψε η αμερικανική θυγατρική, ενέχει περιορισμούς, ως προς τη διανομή μερίσματος στη μητρική. Η ταχεία αποπληρωμή τους ολοκληρώνει τις κινήσεις αλλαγής προφίλ χρέους και το turnaround που ξεκίνησε προ διετίας. Για την περίοδο 01.01.2023 έως 30.09.2023 το μέσο σταθμικό επιτόκιο του συνολικού δανεισμού του ομίλου κυμάνθηκε από 6,11% σε 6,52%.

Η Intralot δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ μέσω 11 ενεργών συμβάσεων σε 11 πολιτείες. Οι συμβάσεις αφορούν σε προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών σε Ιλινόι, Οχάιο, Λουϊζιάνα, Αρκάνσας, Τζόρτζια, Νιου Χάμσαϊρ, Αϊντάχο, Γουαϊόμινγκ, Μοντάνα, Νιου Μέξικο και Ουάσιγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια). Εξ αυτών λήγουν φέτος η σύμβαση διαχείρισης λοταρίας Ουάσιγκτον, η σύμβαση, όμως, προβλέπει δυνατότητα 5ετούς επέκτασης και το 2025 λήγουν οι συμβάσεις σε Νέο Χάμσαϊρ, Νέο Μεξικό και Οχάιο ( σ.σ. με δυνατότητα 2ετούς επέκτασης).

Keywords
Τυχαία Θέματα