Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός: Θα «πνιγεί» τον χειμώνα η Αττική ή έχουν περαιωθεί τα απαιτούμενα έργα;

07:19 3/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Το καλοκαιράκι φέτος, δεν λέει να «αποχωριστεί» την Ελλάδα, γεγονός που συμβάλει τόσο στην καλή διάθεση, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, εν όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα. 

Οι μετεωρολόγοι, όμως, μιλούν για «νηνεμία πριν από την καταιγίδα» και καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στην Αττική, όσο και σε ολόκληρη την χώρα, καθώς από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ειδικά, προς τα τέλη του μήνα, οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν προς το δυσμενέστερο.  

Η ανησυχία των επιστημόνων

εδράζεται στο γεγονός, πως πλέον και στην Ελλάδα, παρουσιάζονται ολοένα και πιο συχνά, έντονα καιρικά φαινόμενα, που δεν μπορούν να «αντέξουν» οι υπάρχουσες αντιπλημμυρικές υποδομές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε τον Οκτώβριο στην Κρήτη, όπου δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.  

Η πλημμυρισμένη Σητεία, επανέφερε στην μνήμη των πολιτών της Αττικής, τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα το 2018, που είχαν ως αποτέλεσμα 24 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. 

Επομένως, τα βασικά ερωτήματα που τίθενται προς τους αρμόδιους είναι τα εξής: 

-Έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα από τους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να μην ζήσουμε καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες τον φετινό χειμώνα; 

–Έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα σε «ευπαθείς» περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί καταστροφές και έχουν καθαριστεί ρέματα και  φρεάτια που επιτείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα; 

-Επιτέλους, υπάρχει «διαχωρισμός» και σωστός καταμερισμός αρμοδιοτήτων, για να μην βιώσουμε και πάλι τραγελαφικές καταστάσεις, με τους δήμους να επιρρίπτουν τις όποιες ευθύνες στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια στους δήμους; 

Το GOV NEWS επικοινώνησε, τόσο με τον δήμο Αθηναίων, όσο και με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους.  

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα