Αντιδράσεις για τη διαφήμιση του νέου iPad της Apple που «συνθλίβει» τη δημιουργικότητα

16:49 9/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφήμιση για το νέο iPad Pro της Apple, η οποία δείχνει μια βιομηχανική πρέσα να συνθλίβει αντικείμενα που συνδέονται με την ανθρώπινη δημιουργικότητα και να μετατρέπει σε tablet.

Πιο συγκεκριμένα, με φόντο το τραγούδι «All I ever need is you» των Sonny και Cher,

η διαφήμιση με τίτλο «Crush» δείχνει ένα σωρό αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός πιάνου και κουτιών μπογιάς, να καταστρέφονται την πίεση της πρέσας της Apple.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν αμέσως τη διαφήμιση ως άστοχη, καταδικάζοντας τη «καταστροφή της ανθρώπινης δημιουργικότητας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Βρετανός σκηνοθέτης, Asif Kapadia, έγραψε: «Μου αρέσουν τα iPad αλλά δεν ξέρω γιατί κάποιος θεώρησε ότι αυτή η διαφήμιση ήταν καλή ιδέα. Είναι η πιο ειλικρινής μεταφορά για το τι κάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας στην Τέχνη, στους καλλιτέχνες μουσικούς, δημιουργούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές: τους ξεζουμίζουν, τους χρησιμοποιούν, δεν τους πληρώνουν καλά, παίρνουν τα πάντα και μετά λένε ότι όλα δημιουργήθηκαν από αυτούς».

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr  

Keywords
Αναζητήσεις
antidraseis-gia-ti-diafimisi-tou-neou-ipad-tis-apple-pou-synthlivei-ti-dimiourgikotita.htm
Τυχαία Θέματα