Άνοιγμα σε ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία από Γεραπετρίτη

17:52 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι μετά τις εποικοδομητικές συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Ινδίας, η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλογα ανοίγματα και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία

Μιλώντας από την Ινδία, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν πλέον σε σημαντικές επενδύσεις στην Ινδία, κατά κύριο λόγο στους τομείς των τροφίμων, των υποδομών, των θαλάσσιων και αεροπορικών

μεταφορών και των logistics. Από την πλευρά της, η Ινδία έχει ενεργό συμμετοχή σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ Ινδοί επιχειρηματίες έχουν επενδύσει στην αγορά των τροφίμων και των φαρμάκων.

Ο Γ. Γεραπετρίτης στάθηκε στο ότι «η κορωνίδα της συνεργασίας Ελλάδα και Ινδίας είναι ο Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, ένα οραματικό έργο που ανακοινώθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του G20, τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Νέο Δελχί. Η στρατηγική θέση της Ελλάδας σε ένα φυσικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι, στο οποίο συναντώνται τρεις ήπειροι, την καθιστά κατώφλι του Διαδρόμου προς την Ευρώπη.

Ο ηγετικός μας ρόλος στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων δεδομένων και μεταφορών, η ιδιαίτερη σημασία των ελληνικών λιμανιών ως πύλης για τα ασιατικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά του μισού δισεκατομμυρίου καταναλωτών, η ναυτιλιακή μας τεχνογνωσία και ο στόλος που είναι παγκόσμια ηγετική δύναμη στην ασφάλεια και την ταχεία μεταφορά αγαθών και ενέργειας, καθιστούν την Ελλάδα βασικό άξονα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».

Ο υπουργός τόνισε πως μετά την Ινδία, η Ελλάδα πλέον είναι σε θέση να κάνει παρόμοια ανοίγματα. «Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με την Ινδία, αλλά και με χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία προκειμένου να αναπτύξουμε τις κοινές πολιτικές μας με επίκεντρο τον IMEC, αλλά και περαιτέρω».

Keywords
Αναζητήσεις
anoigma-se-iae-kai-saoudiki-aravia-apo-gerapetriti.htm
Τυχαία Θέματα