Ανησυχία στο Βατικανό – Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Πάπας Φραγκίσκος

11:48 7/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δύσκολες ώρες ξανά για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στην Πολυκλινική Τζεμέλη της Ρώμης, υποφέροντας από εντερική απόφραξη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στο ίδιο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, παίρνοντας εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο

Ποντίφικας υποφέρει από απόφραξη σε έντερο και θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποβληθεί ξανά σε χειρουργείο στο παχύ έντερο τον Ιούλιο του 2021 και είχε παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά για 11 ημέρες, ενώ στη συνέχεια η υγεία του είχε βελτιωθεί αισθητά και ο ίδιος έδειχνε να αναρρώνει με επιτυχία.

«Η επέμβαση, που οργανώθηκε τις τελευταίες ημέρες από την ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω έγκλειστης τομής που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποαποφρακτικά σύνδρομα» αποκάλυψε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Matteo Bruni.

Keywords
Αναζητήσεις
anisychia-sto-vatikano--ektaktos-sto-cheirourgeio-o-papas-fragkiskos.htm
Τυχαία Θέματα