Αλλάζουν όλα στα στεγαστικά: Τα δάνεια θα καλύπτουν ως και 90% την αξία του ακινήτου

19:38 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της Τράπεζας της Ελλάδας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο εύκολη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων.

Οι Τράπεζες θα δίνουν από εδώ και πέρα δάνεια που θα καλύπτουν ως και στο 90% της αξίας των ακινήτων περιορίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν αποταμιεύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η εκτόξευση στις

τιμές των ακινήτων και η αύξηση των επιτοκίων έχουν ρίξει κατακόρυφα τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων. 

Τα νέα ζευγάρια δύσκολα επωφελούνται από τα στεγαστικά δάνεια στη σημερινή εποχή. Τα παλαιότερα χρόνια αιτούνταν δάνεια αλλά χρησιμοποιούσαν και κάποιο κεφάλαιο που ήδη υπήρχε. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Και ποιο είναι αυτό; Οι όροι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που είναι πολύ ευνοϊκότεροι για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια. Η Τράπεζα της Ελλάδας δίνοντας τη δυνατότητα της κάλυψης του 90% των ακινήτων οδηγεί τις τράπεζες στο να προωθούν στεγαστικά για νέους έως 45 ετών.

Την ώρα που το 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με ρυθμό 13,4% και το 2022 με 11,9%, ένα σπιτικό με εισόδημα 2.000 ευρώ κάθε μήνα μπορεί να αγοράσει ένα ακίνητο 148.000€ δίνοντας μετρητά λιγότερα από 15.000 ευρώ. Για 35 χρόνια θα πληρώνουν κάθε μήνα 600 ευρώ για να εξοφλήσουν το δάνειο των 133 χιλιάδων ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
allazoun-ola-sta-stegastika-ta-daneia-tha-kalyptoun-os-kai-90-tin-axia-tou-akinitou.htm
Τυχαία Θέματα