Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η SVB Financial Group

19:15 17/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της. Στην υπαγωγή δεν περιλαμβάνονται η SVB Securities (με επενδύσεις στην Υγεία και την Τεχνολογία), τα κεφάλαια της SVB Capital (επιχειρηματικά κεφάλαια 9,5 δις δολαρίων) και οι οντότητες ομόρρυθμων εταίρων, οι οποίες

λειτουργούν κανονικά καθώς η SVB Financial Group προχωρά στην προαναγγελθείσα εξερεύνηση στρατηγικών λύσεων διάσωσης για αυτές τις επιχειρήσεις.

Η SVB Capital, μια πλατφόρμα κεφαλαίων με βαθιές σχέσεις με την οικονομία της καινοτομίας, να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τους πελάτες της. Τα αμοιβαία κεφάλαια SVB Capital και οι γενικοί εταίροι είναι ξεχωριστές νομικές οντότητες από την SVB Financial Group, οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 11. Τα αμοιβαία κεφάλαια SVB Capital συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των διευκολύνσεων συνδρομητικής πίστωσης και των δεσμεύσεων επενδυτών και γενικών εταίρων. Η SVB Financial Group θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην SVB Capital σε όλη τη διαδικασία της αναδιοργάνωσης.

Η SVB Securities, επίσης είναι ξεχωριστή νομική οντότητα από την SVB Financial Group και δεν περιλαμβάνεται στην υπαγωγή. Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Η SVB Financial Group, η οποία θα πρέπει να πουλήσει το μετοχικό κεφάλαιο της SVB Securities το οποίο κατέχει, ενώ θα παρέχει υποστήριξη στην SVB Securities σε όλη τη διαδικασία αναδιοργάνωσης (σ.σ. καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο κομμάτι έχει προκύψει από την επίσημη ανακοίνωση).
Ανακοινώθηκε πως η SVB Financial Group δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με τη Silicon Valley Bank, ούτε με την ιδιωτική τραπεζική και διαχείριση περιουσίας της τράπεζας, SVB Private. Ο διάδοχος της τράπεζας, η Silicon Valley Bridge Bank, λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της η SVB Financial Group έχει ρευστότητα περίπου 2,2 δισ. δολάρια, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία για τα οποία διερευνά στρατηγικές μεταφοράς τους ή ρευστοποίησης. Ειδικές σελίδες των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν αυτούς τους υπολογισμούς με καχυποψία.

«Η διαδικασία του άρθρου 11 θα επιτρέψει στην SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τις πολύτιμες επιχειρήσεις και τα περιουσιακά της στοιχεία, ειδικά τις SVB Capital και SVB Securities», δήλωσε ο William Kosturos, Chief Restructuring Officer του SVB Financial Group.

Το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές, δίνει στην SVB Financial Group το περιθώριο να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία και θυγατρικές ανάμεσα στις οποίες τις SVB Securities και SVB Capital για τις οποίες αναφερθήκαμε πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα