Αγορές: Το “ράλι” στη Wall Street “οδηγός” για το ΧΑ

08:40 9/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε μεγάλο ράλι των τεχνολογικών μετοχών εξελίχθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street και το ΧΑ ξεκινά για πρώτη φορά φέτος έχοντας πίσω του τόσο μεγάλη άνοδο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με θετικό κλείσιμο από τη Wall Street πίσω του θα ανοίξει το ΧΑ, σήμερα, Τρίτη καθώς οι τεχνολογικές μετοχές που υπέστησαν μεγάλη πίεση αντέδρασαν ανοδικά και προκάλεσαν ράλι στο Nasdaq και σε όλες τις αμερικανικές αγορές.

Γιατί το ΧΑ παραμένει ανθεκτικό και όταν η Wall Street είναι αβέβαιη

Το ράλι ήταν ασυγκράτητο

και δεν κατάφεραν να το ανατρέψουν ούτε τα δυσάρεστα νέα της Boeing. Το ΧΑ έχει κινηθεί μετρημένα ανοδικά την προηγούμενη εβδομάδα και τη Δευτέρα, όπου οι τραπεζικές μετοχές και η ΔΕΗ στήριξαν τους δείκτες δίνοντας την ευκαιρία στις περισσότερες μετοχές της αγοράς να  κινηθούν σε θετικό έδαφος.

Ελεύθερος Σκοπευτής: Η Goldman Sachs έχει το 5,01% της ΔΕΗ (σε μετοχές),
η Εθνική Τράπεζα 7 δισ. ευρώ ρευστό και η NVIDIA είναι ο νέος «σερίφης» στην πόλη

Στη Wall η μετοχή της Boeing βούλιαξε χάνοντας 8% μετά την απόφαση των αρχών  να καθηλώσουν κάποια από τα αεροσκάφη 737 Max 9 της εταιρείας για ελέγχους, μετά την αποκόλληση κομματιού της ατράκτου από αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Αλλά η μεγάλη πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να περικόψει τις τιμές πώλησης, έκανε τη διαφορά χθες και τσάκισε για άλλη μία φορά τους κερδοσκόπους και αμετανόητους του πετρελαίου, που έπεσαν έξω για άλλη μία φορά.

Η πτώση της τιμής στο αργό πάνω από 4% ανάτρεψε τους φόβους ότι ο πληθωρισμός θα αναζωπυρωθεί, διασκέδασε τις αμφιβολίες για τις αποφάσεις της Fed και όλη η αμφιβολία που είχε προκληθεί ξέσπασε με άνοδο και υπερβολή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η πτώση των τιμών του αργού όμως είναι σπουδαίο νέο και για την Ευρώπη και είναι χαρακτηριστικό ότι το Brent από τα 79 δολάρια επέστρεψε στα 75 δολάρια το βαρέλι με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,58% και έκλεισε στις 37.683,01 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,41% και σκαρφάλωσε στις 4.763,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 319,70 μονάδες ή 2,2% και έκλεισε στις 14.843,77 μονάδες.  

Την Πέμπτη δημοσιεύεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, μια κρίσιμη μέτρηση για τις επόμενες κινήσεις της Fed και την Παρασκευή ανακοινώνουν αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2023, οι JP Morgan, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo.

Keywords
Αναζητήσεις
agores-to-rali-sti-wall-street-odigos-gia-to-cha.htm
Τυχαία Θέματα