Αγορά ακινήτων: State of Connecticut ή State of Kolonaki?

Μια μικρή «βόλτα» στις αγγελίες που φιλοξενούν την προσφορά ακινήτων στη χώρα – κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας – θα δείξει με τον καλύτερο τρόπο (δυστυχώς) την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά του real estate στην Ελλάδα.

Με τον βασικό μισθό να βρίσκεται στα 713 ευρώ αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς για

το που βρίσκονται οι τιμές, τόσο στην αγορά του real estate, αλλά και σε άλλες αγορές, όπως αυτή των τροφίμων, όλοι καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση (ευγενικά το λέμε) έχει πραγματικά ξεφύγει.

Τώρα κάποιος θα πει, άσε μας ρε Joker, σιγά το νέο. Σωστά. Αλλά πάντα κάτι θα συμβαίνει που θα μας «ερεθίσει» προκειμένου να αναδείξουμε ένα γεγονός που ταλαιπωρεί τους περισσότερους εξ ημών που βρισκόμαστε εκτός της συγκεκριμένης αγοράς.

Κολωνάκι State!

Πρόσφατα ο Joker πληροφορήθηκε, από φίλο της στήλης, πως διαμέρισμα (περίπου 50ετίας) στην περιοχή του Κολωνακίου, πωλείται από τους ιδιοκτήτες της προς 900 χιλιάδες ευρώ. Πριν πείτε οτιδήποτε θα σας μεταφέρω τα χαρακτηριστικά του ακινήτου: διαμέρισμα 5ου ορόφου, 100 τμ, καλή θέα (στο αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας) και μπαλκόνι 50 τμ. Και όλα αυτά στην τιμή των 900 χιλιάδες ευρώ! Δηλαδή περίπου 9.000 ευρώ το τμ!

Την ίδια στιγμή στην πολιτεία του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, πωλήθηκε σπίτι 9.700 τμ προς 2,6 εκατ. δολάρια. Λεπτομέρεια: το σπίτι αυτό που χρονολογείται από το 1806 είναι γνωστό στις ΗΠΑ, καθώς έχει συνδέσει την ιστορία του με τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος φέρεται να φιλοξενήθηκε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του σπιτιού, τραπεζίτη Μόρρις Κέτσαμ, αρκετές φορές!

Keywords
Τυχαία Θέματα