Αγαμέμνων Σταυρόπουλος: Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

12:48 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε πολλές περιπτώσεις η φορολογική διοίκηση έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και μπόρεσε να το κάνει με μεγάλη ευκολία και χωρίς ορατές συνέπειες. Η ακρίβεια μπορεί κάλλιστα να είναι μια από αυτές, καθώς σπαταλούνται ατέλειωτες εργατοώρες σε διαδικασίες χωρίς νόημα, αλλά αυτό το έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει που δεν μας κάνει πλέον καμία εντύπωση.

Π.χ. η ΑΑΔΕ μπορεί με πολύ άνεση να προσποιείται ότι τα My Data λειτουργούν, ενώ δεν λειτουργούν. Το ότι οι οδηγίες για συγκεκριμένες

διαδικασίες διαβίβασης είναι κενό γράμμα ή ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται λάθη στο συνοπτικό βιβλίο και στις δηλώσεις ΦΠΑ και Ε3 δεν συγκινεί κανέναν. Το πολύ – πολύ να χάσουμε τον ύπνο μας οι λογιστές, αλλά γι΄αυτό ευθυνόμαστε εμείς με το επάγγελμα που επιλέξαμε.

Το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο εργασίας. Η διαδικασία είσπραξης μέσω ΚΕΑΟ είναι πράγματι ο χειρότερος τρόπος είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, αυτό δεν την εμποδίζει σε τίποτα να παραμένει ενεργή ως αναντικατάστατη. Επίσης, μπορεί ο ΕΦΚΑ να εμφάνισε λάθος οφειλές μετά την πανδημία σε ένα σωρό επιχειρήσεις, κάθε μια από αυτές όμως νόμιζε ότι ήταν η εξαίρεση και είτε ήταν απλά άτυχη να συμβεί σε αυτή ή ότι έκανε κάποιο λάθος ο λογιστής της.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές περιπτώσεις που οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά παρόλα αυτά να μπορεί η ζωή να συνεχίζεται με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
agamemnon-stavropoulos-i-pragmatikotita-einai-ameilikti.htm
Τυχαία Θέματα