UNICEF: Περισσότερα από 2000 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας. Ο απολογισμός, μέχρι στιγμής, με βάση το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) είναι ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν.

Η UNICEF

έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού. «Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNICEF που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Να σημειωθεί ότι η έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.

Η UNICEF κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.

Keywords
Αναζητήσεις
unicef-perissotera-apo-2000-paidia-echoun-skotothei-apo-tous-vomvardismous-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα