UEFA: «Κόκκινη» στη Ρωσία και για το EURO 2024

18:45 20/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Ο αποκλεισμός (και) του ρωσικού ποδοσφαίρου -λόγω της εισβολής στην Ουκρανία- παραμένει σε ισχύ. Ως εκ τούτου η UEFA επικύρωσε τον -αναμενόμενο- αποκλεισμό της «αρκούδας» και από τα προκριματικά του EURO 2024.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας συνεδρίασε στην Κροατία και αποφάσισε τη διαδικασία των προκριματικών για το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων

του θα γίνει στη Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της UEFA, αναφέρεται: «Όλες οι ρωσικές ομάδες είναι τιμωρημένες ως επακόλουθο των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 28 Φεβρουαρίου, οι οποίες επικυρώθηκαν από το CAS στις 15 Ιουλίου 2022. Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση των προκριματικών για το Euro».

Το γεγονός γνωστοποίησε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Όπως αναφέρει: «Η εθνική ομάδα της Ρωσίας δεν θα είναι στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Ο λόγος είναι η απόφαση της UEFA να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων και συλλόγων σε διοργανώσεις υπό την αιγίδα της διοργάνωσης ενεργώντας εξ ορισμού “μέχρι νεοτέρας”».

Keywords
Τυχαία Θέματα