Trade Estates: Επενδύσεις 150 εκατ. και αξία χαρτοφυλακίου 290 εκατ. ευρώ

Η Trade Estates Α.Ε.Ε.Α.Π. πραγματοποίησε σήμερα (16/12) τα επίσημα εγκαίνια του Εμπορικού Πάρκου της στην οδό Πειραιώς και παρουσίασε τη νέα εμπορική ταυτότητα, TOP PARKS, η οποία θα «υπογράφει» τη δραστηριότητα των Εμπορικών Πάρκων της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 3 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ελλάδα,

Κύπρο και Βουλγαρία. Διαθέτει 9 Εμπορικά Ακίνητα, 7 Εμπορικά Πάρκα [σε Πειραιά, Ρέντη, Θεσσαλονίκη (ΙΚΕΑ Retail Park & Florida 1), Ιωάννινα, Κύπρο και Βουλγαρία] και 2 Logistics Centers νέας γενιάς, υψηλών αποδόσεων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης τα στελέχη της γνωστοποίησαν -σε σχετική συζήτηση με τους δημοσιογράφους- πως αυτή τη στιγμή η αξία του χαρτοφυλακίου της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Fourlis ανέρχεται στα 290 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Παπούλης, «το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας έχει διασφαλίσει την αύξηση αξίας του χαρτοφυλακίου, σε βάθος τετραετίας, στα 450 εκατ. ευρώ. Με μια επένδυση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ θα διπλασιάσει, ως το 2026, τ’ ακίνητα της και τη μισθωτική επιφάνεια».

Προσθέτοντας ότι «το 2023 για μας θα είναι έτος development. Το 2024 θα έχουμε τρία νέα ανοίγματα. Το πιο σύντομο, πιστεύουμε στο πρώτο εξάμηνο, θα είναι στα Σπάτα. Τα άλλα δύο σε Πάτρα και Ηράκλειο θα είναι στο τέλος του 2024. Επίσης, αξιολογούνται projects που θα μπορούσαν ν’ αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου σε 700 εκατ. ευρώ ως το 2028».

Ναυαρχίδα του χαρτοφυλακίου της Trade Estates θ’ αποτελέσει η δημιουργία του εμπορικού πάρκου στο Commercial Hub του project στο Ελληνικό. Όπου, το «ταβάνι» της επένδυσης είναι τα 70 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Φουρλής, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ποσό «αλλά με τα κόστη στον… Θεό δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουμε. Θα έχουμε τέσσερις όγκους. Ο ένας θα έχει κατάστημα ΙΚΕΑ και οι άλλοι τρεις διάφορα καταστήματα».

Η εταιρεία είναι… καθ’ οδόν για το χρηματιστήριο. «Είμαστε έτοιμοι για εισαγωγή, μένει να βρούμε τη σωστή στιγμή» ανέφερε ο κύριος Παπουλής και πρόσθεσε: «Από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουμε την υποχρέωση να εισαχθεί η εταιρεία στο χρηματιστήριο ως τον 6ο του 2023.

Αν χρειαστεί μπορούμε να πάρουμε 3-6 μήνες παράταση. Βλέπουμε πάντα τι συμβαίνει στη διεθνή συγκυρία, πώς κινούνται οι αγορές και οφείλουμε να το λαμβάνουμε υπόψη. Πάντως μέσα στο 2023 θα γίνει εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο».

TOP PARKS Πειραιώς

Σε εορταστικό κλίμα -παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη– πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Εμπορικού Πάρκου TOP PARKS Πειραιώς. Ένα νέο, ενεργειακά αποδοτικό, «πράσινο» κτίριο.

Η Trade Estates το πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της στις αρχές του 2022. Μέσα σε σύντομο διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του και σήμερα ξεκινά πλήρως λειτουργικό, με καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδυσης, παιχνιδιών, super market και γρήγορου φαγητού. Υπό τα brands των ΑΒ Βασιλόπουλος, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks & Spencer, McDonalds, Μουστάκας, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex, Pepco.

Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας μία αειφόρο, βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική και μέσα από τη συνεργασία με τον Όμιλο ΔΕΗ, το Εμπορικό Πάρκο TOP PARKS Πειραιώς διαθέτει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα υπερταχυφορτιστή ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20’.

Όπως γνωστοποίησε ο CEO της Trade Estates, γίνονται «συντονισμένες προσπάθειες με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΗΣΑΠ και τους δήμους για τη δημιουργία στάσης του τρένου. Καθώς και τη κατασκευή πεζογέφυρας που θα ενώνει τις δύο γειτονικές αναπτύξεις Πειραιώς και Ρέντη, προσφέροντας στους κατοίκους ασφαλή διάβαση της οδού Πειραιώς».

Ο υπουργός Ανάπτυξης -μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του, ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια Φουρλή. Εκτιμώ πάρα πολύ το ήθος της, την προσήλωσή τους στο καλό επιχειρείν. Στο επιχειρείν με ήθος, με Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με σεβασμό στον εργαζόμενο, με σεβασμό στο περιβάλλον και με σεβασμό στους ανθρώπους της. Ο όμιλος δεν είναι μόνο πετυχημένες επιχειρήσεις αλλά πρότυπο.

Το εμπορικό κέντρο θα συμβάλλει σε περισσότερες θέσεις εργασίας, να έχουμε ανθρώπους χαρούμενους που θα έρχονται εδώ να κάνουν τα ψώνια τους. Εύχομαι αγαπητέ Βασίλη να είμαι γουρλής, όπως ήμουν σε αυτά που κάναμε στο Mall. Και όπως μαθαίνω το κατάστημα σκίζει.

Ελπίζω να έχουμε και εδώ καλές πωλήσεις, να εισπράττετε καλά ενοίκια, να είναι καλοπληρωτές οι ενοικιαστές σας, να είναι ευχαριστημένοι οι ενοικιαστές από τους πελάτες τους. Και όλοι μαζί να προοδεύουμε, να πηγαίνουν τα πράγματα καλά με υγεία και να ‘μαστε ευχαριστημένοι».

Β. Φουρλής: «Η Trade Estates δεν είναι άλλη μια εταιρεία. Είναι μοναδική και εξειδικευμένη»

Ο πρόεδρος της Trade Estates Α.Ε.Ε.Α.Π., Βασίλης Φουρλής, μίλησε στο emeaGR για την εταιρεία και τα TOP PARKS. Επισημαίνοντας ότι διαθέτει μοναδικότητα εξειδίκευσης και ότι βούληση των στελεχών της είναι να «έχει μια ανεξάρτητη, αυτοδύναμη πορεία».

Συγκεκριμένα, μας είπε: «Η Trade Estates Α.Ε.Ε.Α.Π. είναι θυγατρική του ομίλου Fourlis. Πολύ σύντομα, όμως, θα μπει στο χρηματιστήριο και θα ξεκινήσει μια δική της αυτόνομη πορεία.

Πιστεύουμε ότι θα εισαχθούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Θέλουμε να μπούμε γιατί θέλουμε ν’ αποκτήσουμε μια διευρυμένη μετοχική βάση. Η πλειοψηφία των μετοχών δεν θ’ ανήκουν στον όμιλο Fourlis, τ’ ακίνητα του ομίλου Fourlis θα είναι ένα μικρό ποσοστό επί του συνόλου. Θέλουμε να έχει μια ανεξάρτητη, αυτοδύναμη πορεία.

Δεν είναι άλλη μια εταιρεία. Είναι ίσως η μοναδική στον χώρο που είναι εξειδικευμένη σ’ έναν τομέα. Την εξυπηρέτηση των λιανοπωλητών, των retailers, μέσω καταστημάτων και μέσω logistics centers (κέντρα αποθήκευσης και διανομής) για retaile.

Η αιτία της επιλογής μας αυτής είναι το γεγονός ότι προερχόμαστε από τον χώρο αυτόν. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας. Έχουμε χαμηλότερα έξοδα διαχείρισης, λόγω της εξειδίκευσής μας. Και δημιουργούμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας.

Σήμερα δεν είναι απλά τα εγκαίνια ενός εμπορικού κέντρου, αυτού στην Πειραιώς, αλλά είναι και το λανσάρισμα του brand name “ομπρέλα” που θα έχουν όλα μας τα εμπορικά κέντρα. Το TOP PARKS.

Πιστεύω ότι με τα TOP PARKS θα μπορούμε να προσφέρουμε στον μέσο Έλληνα καταναλωτή, στη μέση οικογένεια μια λύση για τις καθημερινές της ανάγκες. Σε προσιτές τιμές, με ευκολία πρόσβασης σε κτίρια τα οποία, σέβονται το περιβάλλον.

Τα TOP PARKS έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η ευκολία πρόσβασης και το δωρεάν, για δύο ώρες, πάρκινγκ. Ώστε, να μπορούν εύκολα να έρχονται οι άνθρωποι να κάνουν τα ψώνια τους.

Το δεύτερο είναι πως όλα τα καταστήματα είναι με προσιτές τιμές, δεν έχουμε δηλαδή είδη πολυτελείας. Έχουμε καταστήματα με προσιτές τιμές για τις καθημερινές ανάγκες μιας μέσης ελληνικής οικογένειας.

Και το τρίτο είναι πως όλα τα εμπορικά κέντρα TOP PARKS σέβονται το περιβάλλον. Έχουν “πράσινα” χαρακτηριστικά, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα στην οροφή, ανακύκλωση νερού, σύγχρονες θερμομονώσεις για ελαχιστοποίηση των απωλειών, χώρους ανακύκλωσης, και σε συνεργασία με τη ΔΕΗ φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη φόρτιση να ολοκληρώνεται σε περίπου 15 λεπτά».

Keywords
αξια, ευρω, επενδυσεις, εταιρική κοινωνική ευθύνη, για μας, super market, νέα, top, εταιρεία, ελλαδα, κυπρος, πειραιας, θεσσαλονικη, ικεα, retail, florida, ιωαννινα, logistics, fourlis, πατρα, ηρακλειο, hub, project, super, market, adidas, lilly, mcdonalds, orchestra, δεη, blue, ceo, ησαπ, mall, θυγατρική, λύση, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, βομβα mall, αβ βασιλοπουλος, χωρες, ακινητα, ανακυκλωση, βασιλοπουλος, βουλγαρια, δωρεαν, εμπορικη, μουστακας, πειραιως, υγεια, adidas, ceo, mcdonalds, αυξηση, απλα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, διαστημα, δικη, ευκολα, ειπε, εξυπηρετηση, εξοδα, ερχονται, εταιρεία, εταιρική κοινωνική ευθύνη, ετος, ευθυνη, θεσεις εργασιας, θυγατρική, κλιμα, κτιριο, κτιρια, λύση, μηνες, μικρο, παντα, ομιλος, οικογενεια, οχηματων, περιβαλλον, πωλησεις, ρεντη, συζητηση, συντομα, σπατα, ταυτοτητα, τρια, ψωνια, ωρες, αγορες, super, blue, δημητρης, ειδη, florida, fourlis, για μας, hub, project, υπουργειο, lilly, logistics, mall, market, orchestra, retail, top, θεσεις, super market
Τυχαία Θέματα