Stoiximan Super League: «Χ»άρηκε με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ

23:04 25/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απώλεσαν από δύο βαθμούς καθιστώντας την ΑΕΚ που νίκησε τη μεγάλη κερδισμένη της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

«Χ»ωρίς νικητή ολοκληρώθηκε

το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το οποίο «έπεσε η αυλαία» του αποψινού (25/2) προγράμματος της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, σ’ έναν αγώνα με λίγες φάσεις αλλά πολύ ένταση.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους -οι γηπεδούχοι περισσότερες- αλλά γκολ δεν πέτυχαν. Ή για να είμαστε ακριβείς ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε του Ολυμπιακού δεν ήταν έγκυρο. Οι γηπεδούχοι, με τον νεοεισελθόντα Βρουσάι, κούνησαν τα δίχτυα του Μπρινιόλι (89′) αλλά -μετά από χρήση του VAR, σωστά- ο διαιτητής, Ζοάο Πινέιρο, το ακύρωσε. Γιατί ο Αραμπί που συμμετείχε στη φάση ήταν οφσάιντ.

Απόφαση που προκάλεσε ένταση και διαμαρτυρίες -εκτός των άλλων- και από τον Β. Μαρινάκη. Ο οποίος – να θυμίσουμε πως εκτός από μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και πρόεδρος της Super League 1 και- μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου (με 2η κίτρινη κάρτα) στις καθυστερήσεις (90’+9′). Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει 55 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ που έχει έναν αγώνα λιγότερο, και ο Ολυμπιακός 50.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81′ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Κανός (88′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Βαλμπουενά), Μπιέλ (68′ Μασούρας), Μπακαμπού (68′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60′ Κώτσιρας), Σχένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (72′ Πούχατς), Κουρμπέλης (72′ Τσέριν), Πέρεθ, Παλάσιος, Μπερνάρ (88′ Τσοκάι), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ)

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες πανηγυρίζοντας, το απόγευμα, το 14 στα 14 στην «Opap Arena». Επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και το βράδυ -μόλις ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»- έγινε η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με το… καλησπέρα σε πολύ δύσκολη θέση αφού ο Γκαρντάβσκι αποβλήθηκε (4′) για επικίνδυνο φάουλ στον Αραούχο. Ο παθόντας «απάντησε» στο 32′ βάζοντας την ομάδα του σε «θέση οδηγού». Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 76′ από τον Γκατσίνοβιτς.

Τη χαρά της Ένωσης μετρίασε ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αποχώρησε πιάνοντας τον δεξιό προσαγωγό του.

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 53 πόντους, ενώ οι Αρκάδες έμειναν στους 24.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Αρούχο (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45′ Τσούμπερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκραντάφσκι, Τιλίκα (79′ Τασούλης), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας (90′ Ριέρα)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0

Ο -μάλλον- απλούστερος αλλά και βασικότερος κανόνας στο ποδόσφαιρο αναφέρει ότι πρέπει να βάλεις γκολ για να κερδίσεις. Ο ΠΑΟΚ το… ξέχασε και -παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες»- «πέταξε» δύο βαθμούς στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν αξιοποίησαν καμιά από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οπότε φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη γκέλα. Εξαίρεση η φάση στο 90’+1′ όταν ο Μπίσεσβαρ είδε το δοκάρι να στερεί από τον ίδιο και την ομάδα του το «χρυσό» γκολ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στους 23 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ στους 48.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33′ Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58′ Ροσέρο, 80′ λ.τρ. Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (68′ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (85′ Τζίμας).

Αύριο (26/2) «κλείνει η αυλαία» της αγωνιστικής

Με τις τρεις αναμετρήσεις που διεξάγονται αύριο (26/2) «πέφτει η αυλαία» της 24ης αγωνιστικής. Θ’ αναμετρηθούν:

Ιωνικός – ΟΦΗ (16:00)

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (16:00)

Άρης – Ατρόμητος (19:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα