Sniper: Το βαρύ ενεργειακό τίμημα για την Vodafone, γιατί η Vivabank έχει προχωρήσει στην χρονική μετακύληση της διαδικασίας ανεύρεσης ενός SPV, η αποδεδειγμένη «Πράσινη» ευαισθησία της ΔΕΗ και το… Facelift της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους

06:57 15/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους για τον Όμιλο Vodafone σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2024 σε σύγκριση με το 2022, με βάση τα σημερινά δεδομένα της ενεργειακής αγοράς! Τάδε έφη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, σε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων στην χώρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών υπό την σκιά της ενεργειακής κρίσης. Αυτή, η συζήτηση, έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 2ου

Thessaloniki Metropolitan Summit.

Σε ότι αφορά στην χώρα μας, η αντίστοιχη αύξηση ισοδυναμεί με το κόστος κατασκευής έως και 740 Σταθμών Βάσης ή με το κόστος πλήρους σύνδεσης 150.000 νοικοκυριών με δίκτυο οπτικών ινών, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπρουμίδης.

Το ποσό των 450.000 ευρώ διέθεσε η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης ΔΕΗ Ενεργώ, προκειμένου να αγοράσει, αποθηκεύσει και συντηρήσει περί τα 80.000 νεαρά ελαιόδεντρα, έως ότου τα παραδώσει στους πληγέντες αγρότες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ΔΕΗ συμμετέχει ως Μεγάλος Χορηγός στο έργο «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας», που ήρθαν αντιμέτωποι με καταστροφικές πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού.

Μάλιστα, στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προέβησαν σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αναφορά στην ελιά που κοσμεί την Πλατεία της Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία και υπενθυμίζει την υπόσχεση που έδωσαν τόσο στον άνθρωπο, όσο και στο περιβάλλον, προκειμένου να φέρουν εκ νέου την ελιά πίσω στον τόπο της!

Η Vivabank έχει προχωρήσει στην χρονική μετακύληση της διαδικασίας ανεύρεσης ενός SPV, ήτοι ενός οχήματος ειδικού σκοπού, που αφορά στην δημιουργία μιας θυγατρικής εταιρείας προκειμένου να «απομονώσει» τους οικονομικούς κινδύνους της. Η απόφαση της Vivabank εδράζεται στην διασφάλιση του απαιτούμενου χρόνου προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αξιολόγηση του πιστωτικού προϊόντος «Παροχή μικροπιστώσεων – Merchant Cash Advance», σε συνάρτηση με την εξέταση επιπλέον επενδυτών για το SPV. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν, ενώ σε αυτούς περιλαμβάνεται και η JP Morgan.

Θα πρέπει να τονιστεί πως από πέρυσι, η Vivabank έχει ξεκινήσει την πιλοτική διάθεση μικρής κλίμακας χορηγήσεων για την προεξόφληση δόσεων (Instant settlement of future instalments), εγγυητικές επιστολές, καθώς επίσης και χορηγήσεις σε Merchant Cash Advance προς εμπόρους που προέρχονται από κύκλο στενών συνεργατών και πελατών του Ομίλου Viva Wallet.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Viva Payments συνεχίζει επιτυχημένα στο δρόμο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, κινούμενη με βάση ένα τριετές πλάνο (2022-2024), στο οποίο και αναμένεται να ενσωματώσει κάθε νεότερη εξέλιξη που προκύπτει.

Στελέχη της Viva Payments, σημειώνουν πως η τελευταία θα συνεχίσει να απευθύνεται σε εμπόρους κάθε μεγέθους και τομέα δραστηριοποίησης, καθώς έχει αποδειχτεί πως δύναται να εξυπηρετήσει και δη αποτελεσματικά, τόσο μεγάλες αλυσίδες λιανικής (λ.χ. σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης κ.ο.κ.), όσο και μικρές ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το ποσό των 3.616.869,45 ευρώ διατέθηκε από το ελληνικό κράτος προς την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την δαπάνη τύπωσης μεταλλικών κερμάτων κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Και ολογράφως το ποσό: Τρία εκατομμύρια, εξακόσιες δέκα έξι χιλιάδες, οκτακόσια εξήντα εννέα ευρώ και σαράντα πέντε λεπτά! Πως είπατε; Ακριβό το χρήμα; Πράγματι…

Του… κουτιού αναμένεται να γίνουν οι εγκαταστάσεις του παλαιού Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, έπειτα από την ένταξη σχετικού έργου για την αποκατάστασή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Πράξη, η οποία και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η αποκατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος του παλαιού Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, που με την σειρά της αποτελεί την παλαιότερη και ενδεχομένως την πλέον σημαντική πτέρυγα εντός του περιβόλου της υπερχιλιετούς Μονής. Μάλιστα, οι κατασκευές χρονολογούνται από τα μέσα του 10ου αιώνα έως και τον 16o αιώνα, δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα από την εποχή του κτήτορα της Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Στόχος των εργασιών θα είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη επίλυση των δομικών, οικοδομικών λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Παλαιού Ηγουμενείου, έτσι ώστε -μεταξύ άλλων- να αποτελέσει μουσείο, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη του οικοπολιτιστικού αποθέματος του Αγίου Όρους.

Προκειμένου να γίνουν τα ανωτέρω πραγματικότητα, εγκρίθηκε συνολική Δημόσια δαπάνη ύψους 1.512.455,39 ευρώ, με τα έργα να αρχίζουν άμεσα και να εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Είναι γνωστό πως από την προηγούμενη κυβέρνηση, κιόλας, υπήρξε στήριξη και ενθάρρυνση της πραγματοποίησης επενδύσεων στον τομέα της παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Στοιχείο, που συνεχίζεται αι στις ημέρες μας με σημαντική ενίσχυση των υποψήφιων επενδυτών, μα και την εμφάνιση στο προσκήνιο σειράς επιχειρηματικών και εν γένει επενδυτικών σχεδίων.

Ένα τέτοιο κατάφερε να υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, προ ημερών.

Πρόκειται για επένδυση της Medicancoin Greece που αφορά στη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης  στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίων.

Όσο για την επιχορήγηση που θα λάβει η Medicancoin Greece, ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ.

Κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως θα είναι ο κύκλος εργασιών της Playmobil Hellas για την φετινή χρονιά, μέγεθος που κινείται στα αντίστοιχα επίπεδα όσων ίσχυαν προπανδημικά.

Not bad για ένα brand που συμπληρώνει 33 συναπτά έτη παρουσίας στην ελληνική αγορά, με τις αναρίθμητες φιγούρες να είναι μεν μονοδιάστατες στο πλαίσιο της χρήσης τους, ωστόσο να εξακολουθούν να συναρπάζουν τα παιδιά.

Στην Ελλάδα η εταιρεία αντιπροσωπεύεται από την Playmobil Hellas, που ιδρύθηκε το 1989, και αποτελεί θυγατρική του γερμανικού ομίλου Horst Brandstaetter Holdings (HBH).

 
Keywords
Τυχαία Θέματα