Sniper: Η «χιλιάρα» Tesla, η «κουρασμένη» Lamda, η Ρωσία και η Eurobank με το θετικό «potential»!

10:11 21/7/2023 - Πηγή: Emea.gr
Tesla

Ο πρώτος επενδυτής της Tesla, Jennison Associates, σημείωσε κέρδη 14.800% χάρη σε έναν 27χρονο αναλυτή. Ο Owuraka Koney πιστεύει τώρα ότι μέχρι το 2026, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια περίπου αυτοκίνητα που αναμένεται να παραδώσει φέτος, κατά δύο φορές. Η Tesla πρόσφατα ανέφερε το μεγαλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της.

Κατά

το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις σχεδόν 25 δισ. δολ. Αυτό την αφήνει σε «καλό δρόμο» για να φτάσει τα 100 δισ. δολ. σε έσοδα για πρώτη φορά φέτος.

Η κερδοφορία της Tesla συρρικνώθηκε, καθώς τα περιθώρια αισθάνθηκαν τη συμπίεση από τις μειώσεις των τιμών, ακόμη και όταν το EPS και οι πωλήσεις σημείωσαν ελαφρά πτώση.

Το λειτουργικό περιθώριο του κατασκευαστή EV ήταν 9,6% το δεύτερο τρίμηνο, την τρίτη συνεχόμενη περίοδο συρρίκνωσης.Τ ο παγκόσμιο απόθεμα αυξήθηκε, ενώ το λειτουργικό περιθώριο του κατασκευαστή EV ήταν 9,6% το δεύτερο τρίμηνο, την τρίτη συνεχόμενη περίοδο συρρίκνωσης.

Lamda Development

Η μετοχή  της Lamda Development δεν έχει με τίποτα αξία πάνω από 10 ευρώ… σίγουρα κάτω από 7 ευρώ αποκτά τρομερό ενδιαφέρον… οι παρουσιάσεις είναι πια κοινωνικού χαρακτήρα με overhead costs 30 εκατ. ευρώ από 7 εκατ. ευρώ πριν δυο χρόνια(….).

Το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, με ελληνικά κυρίως κεφαλαία με ιδιωτική πρωτοβουλία και μεγάλη κυβερνητική στήριξη. Με κεφαλαιοποίηση μόνο στα 1.278 δισ. ευρώ η μετοχή έχει upside….

Ρωσία

Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις, γράφουν οι συντάκτες του Bloomberg.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν παγώσει μέχρι στιγμής 300 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, αλλά μια πλήρης κατάσχεση θα ήταν πολιτικά γεμάτη και θα δημιουργούσε ένα ανησυχητικό νομικό προηγούμενο.

Eurobank

Με απόδοση ίδιων κεφαλαίων που θα φτάσει το 15% και με κέρδη πάνω από 1.010 εκατ. ευρώ η Eurobank έχει το «potential» να ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ (+53% φέτος), με τον Χρήστο Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) να είναι στα +132% από την αρχή του έτους! 

Keywords
Τυχαία Θέματα