Sniper: Η Mediastalker αναπτύσσεται και η Ευρώπη στρέφεται στην Ελλάδα για τις οπωροκηπευτικές της ανάγκες!

06:30 1/8/2023 - Πηγή: Emea.gr
H Mediastalker ενισχύει το πορτφόλιο της

Σταθερά, μεθοδικά και κυρίως αθόρυβα, η Startup τεχνολογική εταιρεία Mediastalker ενισχύει το αποτύπωμα της στους πελάτες της, ενισχύοντας το σχετικό πορτφόλιο που διαθέτει στον εν γένει τομέα της κυβερνοασφάλειας, ειδικευόμενη στη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.

Η ελληνική εταιρεία παρέχει καινοτόμο περιεχόμενο και προστασία

απορρήτου, υπηρεσίες κατά της πειρατείας και ροές προστιθέμενης αξίας, με βάση την plug and play τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως διαθέτει πελάτες εκτός των στενών ελληνικών συνόρων, σε εξόχως προηγμένες αγορές, όπως λ.χ. οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία, η Βραζιλία κ.ά.

Προ ημερών επελέγη από μέρους της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ως τεχνικός σύμβουλος αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής έρευνας και εντοπισμού παράνομων διαδικτυακών ιστοσελίδων. Οι δε τελευταίες αποτελούν «πληγή» για τα ταμεία τόσο του Δημοσίου, όσο και των νόμιμων εταιρειών παροχής τυχερών παιγνίων.

Το Mediastalker θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς ως ένα αποτελεσματικό αντίδοτο έναντι της πειρατείας, αποτελώντας έναν εικονικό πράκτορα που λειτουργεί με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής εκμάθησης (Machine Learning – ML), που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας του ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο για λογαριασμό δημιουργών και κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Προστατεύει δε, χαρτοφυλάκια πολυμέσων, ζωντανές εκδηλώσεις και εκπομπές, επιμέρους μεταδόσεις, αποκαθιστώντας τη χαμένη τους αξία.

Η κλιματική αλλαγή θέτει νέους κανόνες στην αγορά των τροφίμων!

Φαντάζομαι πως έχει γίνει κοινό κτήμα πως η κλιματική αλλαγή βρίσκεται εδώ, με πρωτόγνωρες επιπτώσεις προς κάθε μια και κάθε έναν από εμάς. Φυσικά, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με τις συνεπαγόμενες απειλές και τα αναδυόμενα νέα δεδομένα να εισβάλουν επιθετικά, αναδιαμορφώνοντας εξελίξεις και σταθερές.

Πάρτε για παράδειγμα τον τομέα της αγροδιατροφής, ο οποίος κατά τη φετινή περίοδο βρίσκεται αντιμέτωπος με περιβαλλοντικές συνθήκες που όμοιες του δεν έχει κληθεί να βιώσει επί μακρόν. Στοιχείο, που ήδη επιδρά και αναμένεται να ενταθεί κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο σε επίπεδο παραγωγής, εμπορίας και τιμολόγησης προϊόντων.

Συγκεκριμένα, εάν από τη μια έχετε παρατηρήσει ελλείψεις σε καρπούζια και από την άλλη πλευρά οι τιμές τους εμφανίζονται κομματάκι αλμυρές, δεν θα πρέπει να σας προκαλεί εντύπωση. Κι αυτό, καθώς οι εξαιρετικά έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος στην Ευρώπη, με έμφαση στην καθυστέρηση έλευσης του καλοκαιριού, στις πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες που διήρκησαν μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, στους παρατεταμένους καύσωνες, την έλλειψη υγρασίας και την συνεπακόλουθη ανυδρία, έχουν… αφανίσει -ουσιαστικά- την παραγωγή, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό τμήμα της Ευρωπαϊκής αγοράς να έχει στραφεί στην Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της. Μειωμένη παραγωγή + αυξημένη ζήτηση ισούται -πάντοτε- με «τσιμπημένες» τιμές.

Ομοίως αναμένεται να συμβεί οσονούπω και σε άλλα οπωροκηπευτικά, όπως λ.χ. τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα, καθώς η Ευρωπαϊκή παραγωγή «κάηκε» από το προαναφερθέν επιθετικό «κοκτέιλ».

Που να δείτε τι συμβαίνει και στον τομέα της παραγωγής ελαιόλαδου, όπου οι κινητήριοι άξονες παραγωγής της Γηραιάς Ηπείρου, Ισπανία και Ιταλία, αναμένεται να αποδώσουν μια εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή φέτος, ως συνέπεια των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Εάν, λοιπόν, συνυπολογίσετε στα ανωτέρω πως η χώρα μας αναμένεται να κάνει step up προκειμένου να καλύψει μέρος της ζήτησης σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, τη δεδομένη έλλειψη εργατικών χεριών στις υπαίθριες εργασίες, τα αυξημένα κόστη παραγωγής, γεωργικών υλών, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, τότε γίνεται κατανοητό πως ο φετινός χειμώνας ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Α, σημειώστε, μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή: Ολόκληρη η ευρύτερη «γειτονιά» μας στα Βαλκάνια (λ.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία κ.ά.) έχουν αυξήσει δραστικά το πλήθος, το εύρος, το περιεχόμενο και τη συχνότητα των προμηθειών τους από την χώρα μας σε επίπεδο φρούτων, λαχανικών και ιχθύων, με σειρά φορτηγών να κάνουν ουρά στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑA ΑΕ) – η γνωστή και ως Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών-, καθώς επίσης και στις ιχθυόσκαλες που διαθέτει ο συγκεκριμένος Οργανισμός στη Νέα Μηχανιώνα και την Καβάλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ΟΚΑΑ ΑΕ, σήμερα, αποτελεί ανώνυμη εταιρεία κοινής ωφέλειας που έχει ως μοναδικό μέτοχο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-mediastalker-anaptyssetai-kai-i-evropi-strefetai-stin-ellada-gia-tis-oporokipeftikes-tis-anagkes.htm
Τυχαία Θέματα