Sniper: In Microsoft w(e-) trust των τραπεζών, το αναγκαίο «μαστίγιο» για την ΔΙ.Μ.Ε.Α., φουλ του ασφαλούς τζόγου και μια ΑΙ συμφωνία με πολύ μέλλον!

06:30 20/7/2023 - Πηγή: Emea.gr
Οι συστημικές συμφωνούν ομόθυμα σχετικά με την e-ασφάλειά τους!

Ένα από τα σημεία στα οποία δείχνουν να συμπίπτουν το σύνολο των 4 συστημικών τραπεζικών ιδρυμάτων στην χώρα μας δεν είναι άλλο από το γεγονός πως έχουν επιλέξει να αξιοποιήσουν τα εργαλεία Microsoft Security προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα των πληροφοριακών τους συστημάτων απέναντι σε κακόβουλες παραβιάσεις. Κατ’ επέκταση, φροντίζουν να προστατεύσουν και τα δεδομένα των πελατών τους.

Μάλιστα,

οι προαναφερθείσες συστημικές τράπεζες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά πλειοψηφικό κανόνα στην χώρα μας, καθώς εκτιμάται πως τουλάχιστον το 54% των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών σήμερα χρησιμοποιούν τις λύσεις ασφαλείας της Microsoft, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν πως τόσο τα πληροφοριακά τους συστήματα, όσο και τα δεδομένα τους προστατεύονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά το περασμένο εξάμηνο κάτι παραπάνω από 400 πιστοποιήσεις κυβερνοασφάλειας παραδόθηκαν σε ολόκληρο το οικοσύστημά της Microsoft στην πατρίδα μας, διασφαλίζοντας ότι οι συνεργάτες της ηγέτιδας εταιρείας λογισμικού έχουν αναπτύξει τις απαιτούμενες δεξιότητες και έχουν καλλιεργήσει τις ανάλογες γνώσεις που αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Δυο μήνες απραξίας αρκούσαν για την ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αισχροκέρδεια, τα ιδιαίτερα υψηλά κέρδη των επιχειρήσεων, την αναγκαιότητα πάταξης παραβατικών φαινομένων και πραγματοποίησης εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά. Στοιχεία, τα οποία κατατείνουν στην Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), η οποία και αποτελεί έναν ενοποιημένο και ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, στο πεδίο εφαρμογής της εντάσσεται η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η οποία συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία υπεραξίας των εμπορικών σημάτων, στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων και στην εν γένει αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί σε μηναία βάση η ΔΙ.Μ.Ε.Α., αρκεί προκειμένου να συνάγει κάποιος το συμπέρασμα πως η δίμηνη περιπέτεια των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων λειτούργησε αρνητικά σε ότι αφορά την έκταση, μα και ένταση των ελέγχων, την αποτελεσματικότητα τους, και εν τέλει την επιβολή σχετικών προστίμων.

Επιστροφή στα δεδομένα, λοιπόν: Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον περασμένο Δεκέμβριο επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2023 τα πρόστιμα ανήλθαν σε 92.500 ευρώ, τον Φεβρουάριο 66.000 ευρώ, τον Μάρτιο συνολικά 86.500 ευρώ και τον Απρίλιο 81.750 ευρώ. Τότε φαίνεται πως σταματά η ομαλή λειτουργία του κράτους –ελέω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Κάτι, που αποτυπώνεται με την επιβολή προστίμων ύψους 58.000 ευρώ τον Μάϊο και μόλις 6.000 ευρώ (!) τον Ιούνιο.

Εάν αναρωτιέστε μήπως οι πάσης φύσεως εμπορικές επιχειρήσεις πρόλαβαν να δουν το φως το αληθινό και να τηρούν κατά γράμμα όσα προστάζουν οι νόμοι και κανονισμοί, αποφεύγοντας την παραμικρή ατασθαλία, η απάντηση είναι αρνητική. Κάτι που εκτιμάται πως θα φανεί εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Σίγουρα, όμως, εντύπωση (διόλου θετική, μάλιστα) προκαλεί το γεγονός πως αποδεικνύεται περίτρανα πως μια Δημόσια υπηρεσία προϋποθέτει την ύπαρξη (αποκλειστικά) μαστίγιου προκειμένου να λειτουργήσει, απλά. Το δε καρότο, μόνο ως φαγητό δύναται να εκληφθεί από τα στελέχη της κρατικής μηχανής…  

Έμφαση στον ασφαλή τζόγο

Μέλη του European Gaming and Betting Association (EGBA) ή αλλιώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυχερών Παιγνίων και Στοιχημάτων κατάφεραν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση και υιοθέτηση του ασφαλέστερου τζόγου πέρυσι, στέλνοντας κάτι παραπάνω από 45,5 εκατομμύρια μηνύματα με σχετικό περιεχόμενο προς τους πελάτες τους. Μέγεθος αυξημένο κατά 20% σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει με βάση την 3η ετήσια έκθεση βιωσιμότητας του οργανισμού. Περίπου οι μισές (48%) από τις εν λόγω επικοινωνίες ήταν εξατομικευμένες, γεγονός που μεταφράζεται ότι απεστάλησαν σε μεμονωμένους πελάτες ως άμεση απόκριση στην πραγματική τους συμπεριφορά παιχνιδιού, έναντι ποσοστού 40% το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η προώθηση του ασφαλούς τζόγου αποτελούν μέρος μιας συνολικότερης δέσμευσής του EGBA να θέσει μια βιώσιμη προσέγγιση στον τζόγο στο επίκεντρο αυτού που κάνουν.

Σε σχέση με το περασμένο έτος, ο συνολικός αριθμός λογαριασμών των πελατών των εταιρειών-μελών της EGBA αυξήθηκε σε 31,2 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 5%, με το 74% των πελατών να είναι άνδρες, ενώ σε ότι αφορά στον ηλικιακό προσδιορισμό τους, οι μεγαλύτερες ομάδες πελατών ανά ηλικία ήταν αυτοί των κατηγοριών 26-35 ετών και 36-50 ετών, με το καθένα να αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου των πελατών.

Όπως σημειώνεται, το πλήθος των πελατών που χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα ασφαλέστερο εργαλείο τζόγου αυξήθηκε σε 18,4 εκατομμύρια ή στο 60% των πελατών. Όσο για το 30% των πελατών, επέλεξε να χρησιμοποιήσει εθελοντικά ένα εργαλείο ασφαλείας.

Τα όρια καταθέσεων αποτέλεσαν το πιο δημοφιλές εργαλείο ασφαλέστερου τζόγου, αντιπροσωπεύοντας το 67% των εργαλείων που χρησιμοποιούσαν συνολικά οι πελάτες.

Παράλληλα, περί τα 45,5 εκατομμύρια μηνύματα απεστάλησαν σε πελάτες για την προώθηση του ασφαλέστερου τζόγου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 20%. Εξ’ αυτών, τα 21,7 εκατομμύρια μηνύματα ήταν εξατομικευμένα, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 42%, ενώ το μερίδιο των εξατομικευμένων μηνυμάτων αυξήθηκε στο 48% όλων των ασφαλέστερων επικοινωνιών για τζόγο, από 40% που ήταν το προηγούμενο έτος.

Το 51% των πελατών που παρενέβησαν σχετικά με τη συμπεριφορά τους στον τζόγο μείωσαν τις οικονομικές τους απώλειες στο τρίμηνο αμέσως μετά την παρέμβαση, ενώ το 76% του συνόλου των εργαζομένων έλαβε ειδική εκπαίδευση για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων με μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 5% σε ότι αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που έλαβαν εκπαίδευση αντίστοιχου περιεχομένου.

Συμφωνία στην… σκιά του ΑΙ!

Σε πολυετή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των Cloud και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εμπειρίας των εργαζομένων και ταυτόχρονα την επιτάχυνση της καινοτομίας για πελάτες σε επίπεδο Ελέγχου, Φορολογίας και Συμβουλευτικής, προχώρησαν προ μερικών ημερών οι KPMG και Microsoft.

Η κορυφαία συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών περιλαμβάνει μια δέσμευση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από μέρους της KPMG σε υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft κατά την προσεχή 5ετία. Ζητούμενο είναι να συμβάλει στην αναζήτηση κάθε πιθανής ευκαιρίας σταδιακής ανάπτυξης για την KPMG η οποία εκτιμάται πως σε επίπεδο αξίας θα ξεπεράσει το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η διευρυμένη συμμαχία αναμένεται να ενισχύσει τις δεσμεύσεις των πελατών της KPMG, αυξάνοντας την εμπειρία των εργαζομένων με τρόπο υπεύθυνο, αξιόπιστο και ασφαλή.

Μάλιστα, οι δυνατότητες του Microsoft cloud και του Azure OpenAI Service θα προσφέρουν στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των 265.000 ατόμων που απασχολεί η KPMG προκειμένου να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά του, να παρέχει ταχύτερη ανάλυση και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη διάθεση συμβουλών στρατηγικής στους περισσότερους από 2.500 κοινούς πελάτες των δυο πλευρών.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-in-microsoft-we--trust-ton-trapezon-to-anagkaio-mastigio-gia-tin-dimea-foul-tou-asfalous-tzogou-kai-mia-ai-symfonia-me-poly-mellon.htm
Τυχαία Θέματα