Provocateur: Η «δελφινομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο «παναθηναϊκάκιας» Άδωνις και η «γάτα» Αχιλλέας Μπέος

Η «δελφινομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα είχε ο Αλέξης, η «μάχη» των «δελφίνων» του έλειπε. 

Όπως μαθαίνει η στήλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποια μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν από τώρα να καλοβλέπουν την προεδρική θέση του κόμματος και έχουν αρχίσει την προεργασία για την μετά Τσίπρα εποχή. 

«Οι εν λόγω κινήσεις υποδηλώνουν ηττοπάθεια

και προδικάζουν την ήττα του κόμματος στις προσεχείς πολύ κρίσιμες για την χώρα και το κόμμα εθνικές εκλογές», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται. 

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, καθώς θεωρεί ότι κάποιοι βάζουν πάνω από το κόμμα το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον. 

Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνεται από την πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση «συντριπτικής» ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, τότε είναι δεδομένο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας. 

Επομένως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει δύο επιλογές. Είτε να παραιτηθεί, είτε να «στήσει» εσωκομματικές κάλπες και να ζητήσει εκ νέου την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όσον αφορά στα ονόματα που ακούγονται για την προεδρική καρέκλα, δύο δυναμικές κυρίες φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο.  

Όπως ακούγεται έντονα στην Κουμουνδούρου, η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου, δεν είναι αδιάφορες αναφορικά με την επόμενη ημέρα, στην περίπτωση φυσικά, που αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.  

Επίσης, στελέχη που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να λάβουν ενεργό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις. Όπως, ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Φυσικά, αναμένεται και η αντίδραση της «παλαιάς φρουράς», όπως του Νίκου Φίλη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Βούτση. 

Με λίγα λόγια, δύσκολα τα πράγματα για τον Αλέξη, αλλά και γενικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από τον Κυριάκο στις επικείμενες εθνικές εκλογές

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα