Praktiker Hellas: Μια ζεστή αγκαλιά για τους ηλικιωμένους πανελλαδικά

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY με την ομάδα της, υλοποιεί δράσεις αγάπης και προσφοράς, στηρίζοντας τους φιλοξενούμενους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων σε 13 σημεία πανελλαδικά. Στο πλαίσιο του νέου της Προγράμματος Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας

«Σπίτι Ανοιχτό» και με γνώμονα την προτεραιότητα της εταιρίας να στέκεται δίπλα σε όλους βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους, οι άνθρωποι της Praktiker φέτος τις γιορτές πραγματοποιούν επισκέψεις σε δομές φιλοξενίας ή ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες της κάθε δομής, στολίζοντας χριστουγεννιάτικα με τους διαμένοντες και καταγράφοντας τις ανάγκες τους για περαιτέρω στήριξή από τη νέα χρονιά, σε έργα πρασίνου και προσβασιμότητας.

Η αρχή έγινε με το Γηροκομείο Πειραιά, όπου η ομάδα της Praktiker στόλισε μαζί με τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους το χριστουγεννιάτικο δέντρο και έφτιαξαν όλοι μαζί μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας δώρα και απολαμβάνοντας γλυκίσματα. Η ομάδα της Praktiker ήρθε κοντά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, συζήτησαν μαζί τους για την καθημερινότητα και τις επιθυμίες τους, ενώ κατέγραψαν τις ανάγκες τους για την παροχή επιπλέον στήριξης σε θέματα υποδομών σχετικά με την προσβασιμότητα και τους εξωτερικούς χώρους του κήπου, καθώς η ενασχόληση με τη φύση είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Με τη φιλοσοφία ότι «Σπίτι είναι οι Άνθρωποι, Όλοι οι Άνθρωποι» η Praktiker φροντίζει ώστε όλοι να μπορούν να βιώνουν άνετα και ευχάριστα την καθημερινότητά τους, όποιο κι αν είναι το σπίτι τους. Αγκαλιάζει και την τρίτη ηλικία και σχεδιάζει, παράλληλα με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης τις φετινές γιορτές, την επιπλέον, στοχευμένη στήριξή τους. Ενδεικτικά, οι επισκέψεις περιλαμβάνουν ακόμη το Άσυλο Ανιάτων Κυψέλης, τον Οίκο ευγηρίας «Γαλήνη» στη Νέα Σμύρνη, μονάδες που επισκέφθηκαν ομάδες από τα καταστήματα και τα γραφεία της εταιρίας στην Αττικής, ενώ επεκτείνονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Καλαμάτα, από ομάδες των καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές σε τοπικές δομές.

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές, προκειμένου να καταστούν πιο φιλικές προς τα άτομα με αναπηρία, τα εμποδιζόμενα άτομα και τα άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπλέον, προσφέρει ολοκληρωμένες προϊοντικές λύσεις που κάνουν την καθημερινότητα στο σπίτι πιο εύκολη. Στις φετινές γιορτές κάνει πράξη τη φιλοσοφία της για τη συμπερίληψη μέσα από την ανιδιοτελή στήριξη και προσφορά σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Η Praktiker Hellas ανοίγει την αγκαλιά της για να συμπεριλάβει το σύνολο της κοινωνίας προσφέροντας ζεστασιά, αγάπη και ελπίδα, μέσα από ουσιαστικές δράσεις έμπρακτης κοινωνικής ενίσχυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα