Optima bank: Θριαμβευτική είσοδος στο ΧΑ – Πενταπλάσια υπερκάλυψη στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

18:51 29/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ξεπέρασε κάθε φιλοδοξία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Πέτυχε τεράστια προσέλευση επενδυτών, εγχώριων και ξένων, γεγονός που επιβεβαιώνει το ιδιάζον επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία, αλλά και που φυσικά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο success story και τις προοπτικές της Optima bank, της τράπεζας

που οραματίστηκε πριν από 4 χρόνια ο Πρόεδρος της, Γιώργος Τανισκίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κεφάλαια που άντλησε η Optima bank μέσω της Δημόσιας Προσφοράς ανήλθαν σε 550,040 εκατ. ευρώ, έναντι των 151,2 εκατ. ευρώ που ζητούσε η Τράπεζα. Ωστόσο, τα 50 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ είχαν καλυφθεί ήδη από τους anchor investors, δηλ. Motor Oil, Reggeborgh, Fiera Capital, με αποτέλεσμα η υπερκάλυψη που πέτυχε η Optima bank να είναι 5 φορές υψηλότερη.

Τοιουτοτρόπως, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αναμένεται να οριστεί στο ανώτατο εύρος που είχε οριστεί, των 7,2 ευρώ ανά μετοχή.

Η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως εξής:

• Τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 5.985.000 Νέες Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών

• Το υπόλοιπο έως και 70% ποσοστό των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 13.965.000 Νέες Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Σημειώνεται ότι η δημόσια προσφορά αφορούσε σε έως 19.950.000 νέες μετοχές και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 1.050.000 νέων μετοχών. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα έχει αφετηρία έναρξης τις 4 Οκτωβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
optima-bank-thriamveftiki-eisodos-sto-cha--pentaplasia-yperkalypsi-stin-afxisi-metochikou-kefalaiou.htm
Τυχαία Θέματα