Olympic Yacht Show 2023: Εντυπωσιακό event στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Olympic Yacht Show στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο από τις 19 – 22 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη ο οποίος δήλωσε:

«Στο 3ο Olympic Yacht Show αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη και τις δυνατότητες

που έχει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Στο να παράγει δηλαδή πλοία, στο να πρωτοπορεί και να έχει ένα τέτοιο κύρος αλλά και ανάστημα στη διεθνή παρουσία. Οφείλουμε όλοι, αλλά κυρίως το κράτος, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ανθρώπους αυτούς που παλεύουν για να μας δίνουν αυτό το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στη διεθνή παρουσία της χώρας μας. Πρέπει να παλέψουμε, όλοι μαζί σαν μία οικογένεια, έτσι ώστε αυτή η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας να πάει ακόμα πιο ψηλά. Να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, να απελευθερωθούμε από γραφειοκρατικά εμπόδια και το yachting να φτάσει εκεί που του αξίζει».

Στο φαντασμαγορικό αυτό event συμμετείχαν πάνω από 100 εκθέτες από τον χώρο των σκαφών και των αξεσουάρ. Οι 15.000 και πλέον επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δουν και να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των εταιρειών 120 σκάφη στο νερό με μερικά από αυτά να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η αυξητική τάση των επισκεπτών δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον που υπάρχει στην χώρα μας για τον θαλάσσιο τουρισμό όπου συνδυάζει 2 βαριές βιομηχανίες της χώρας την Ναυτιλία και τον Τουρισμό που συνεισφέρουν πολλά στην εθνική μας οικονομία.

Όπως μας δήλωσαν πολλοί εκθέτες θεωρούν πολύ σημαντικό το Olympic Yacht Show γιατί παρέχει την δυνατότητα στους εκθέτες να παρουσιάζουν τα σκάφη τους στον φυσικό τους χώρο στην θάλασσα και οι πελάτες να διαμορφώνουν καλύτερη άποψη για το σκάφος

Επίσης κατά δήλωση πολλών εκθετών ο κόσμος που επισκέφτηκε την έκθεση ήταν σοβαρός και ποιοτικός και ενδιαφερόταν πραγματικά για το σκάφος. Η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή με δυνατές πωλήσεις σε τρεις βασικούς τομείς της αγοράς

Τους επαγγελματίες που αγοράζουν τα σκάφη για να ναυλώνουν και αντιπροσωπεύουν το 35% της αγοράς

Οι ιδιώτες που αγοράζουν σκάφη για προσωπική τους χρήση

Οι ξένοι οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα έχουν αγοράσει ακίνητα και τους ενδιαφέρει ο θαλάσσιος τουρισμός. Μια πολύ καλή και ανερχόμενη αγορά γιατί πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν τι θέλουν και είναι διατεθειμένοι να πάρουν το καλύτερο.

Επιπλέον πολλές εταιρείες που βρίσκονται γύρω από τα σκάφη με αξεσουάρ, λιπαντικά και μηχανές παρείχαν πληροφορίες και παρουσιάσεις στους επισκέπτες για τα προϊόντα τους. Τέλος υπήρχαν και οι Έλληνες κατασκευαστές που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και επενδύουν στην βαριά βιομηχανία της τουριστικής ναυτιλίας, προσφέροντας ποιοτικές θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία που δύσκολα την συναντάς σε άλλους τομείς εργασίας.

Το 3ο Olympic Yacht Show τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η αυλαία του 3ου Olympic Yacht Show, που διοργάνωσε η ONDECK EVENTS, έκλεισε με την ευχή διοργανωτών και εκθετών το premium in-water yacht show να συνεχίσει να αποτελεί μια γόνιμη πλατφόρμα προβολής του κλάδου, ένα δυνατό εργαλείο για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ένας χώρος για περαιτέρω ζυμώσεις μεταξύ των επαγγελματιών και ως εκ τούτου, ένα think tank που δεν θα ακολουθεί τις τάσεις αλλά θα τις δημιουργεί.

Το 3ο Olympic Yacht Show ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Keywords
Αναζητήσεις
olympic-yacht-show-2023-entyposiako-event-stis-egkatastaseis-tis-olympic-marine-sto-lavrio.htm
Τυχαία Θέματα